Nekima nevolja, drugima radost i zarada

FOTO: Fondacija Kairos
Trenutačno na skijalištima u SBŽ-u visina snijega se kreće u rasponu od 26 cm do 42 cm s daljnjom tendencijom rasta

I dok snijeg vozačima, ali i pješacima u gradovima, koji se ne mogu pohvaliti očišćenim nogostupima, donosi brojne nevolje, ljubitelji zimskih sportova dolaze na svoje.

Otvaranje SKI centara

Nisu jedini jer snijegu se raduju i turistički djelatnici u sedam ski centara koliko ih ima na području Srednjobosanske županije. Prema procjenama Turističke zajednice, svi bi oni do kraja ovog tjedna trebali biti otvoreni, piše Večernji list BiH.

Kako je priopćeno na Facebook stranici Turističke zajednice Srednjobosanske županije, zbog povoljnih vremenskih uvjeta postoji mogućnost da svih sedam ski centara na području središnje Bosne otvori svoja skijališta.
Dodaju kako su početkom tjedna, točnije u utorak, s radom započeli SKI “Brusnica” – Fojnica kao i SKI centar “Pridolci” – Busovača, dok je skijalište “Busovačka planina” – Busovača otvoreno u srijedu, 6. siječnja.

I u skijaškim centrima “Raduša”-Gornji Vakuf-Uskoplje te “Ranča”- Jajce optimistični su u pogledu vremena i dodatnih količina snijega koji im je potreban da bi svoja skijališta stavili u funkciju već za vikend.

Ski liftovi, vučnice, na Vlašiću i Rostovu su od ranije u funkciji i spremno dočekuju svoje goste koji uživaju u zimskim rekreativnim sportovima.

Cijene većinom iste

Trenutačno na srednjobosanskim skijalištima visina snijega se kreće u rasponu od 26 centimetara do 42 centimetra s daljnjom tendencijom rasta.

Cijene ski karata ostale su većinom nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu. Detaljne informacije za sve skijaške centre koji imaju uređenih skijaških staza te očekuju goste u središnjoj Bosni (servisne informacije) mogu se dobiti u Turističko-informativnom centru Turističke zajednice Srednjobosanske županije na Vlašiću ili preko web-stranice.

Izvor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Asim Fazlić na čelu Travnika

Predsjednik F BiH Marinko Čavara upoznat s problemima s kojima se suočava 940 radnika „Bratstva“