spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

Najljepša sportska priča posjetila djevojčice i dječake u Travniku

Na terenima Osnovne škole Travnik jučer su otvorene pete BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko natjecanje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

Natjecanja su počela Coca-Cola CUP-om, natjecanje u malom nogometu za djevojčice i dječake u kategoriji 2000. godište i mlađi. Igre mladih u Travniku su zvanično počele izvođenjem početnog udarca. Početni udarac je izveo gospodin Semin Konjalić, savjetnik načelnika Općine Travnik: “Zadovoljstvo je i ove godine biti dio ovog vrhunskog projekta i drago nam je što smo ponovo domaćini Igara mladih. “

U Travniku su se natjecali mališani s područja cijele Općine, ali i iz Bugojna, Viteza, Jajca, Gornjeg i Donjeg Vakufa. Djevojčice i dječaci su imali priliku natjecati se u malom nogometu, odbojci, košarci i tenisu.

Fehim Ramčić je sa svojom ekipom KK “Travnik” osigurao mjesto na finalnom natjecanju u Sarajevu: “Super nam je bilo danas i jedva čekamo da Igre ponovo dođu u naš grad naredne godine. U Sarajevu ćemo dati sve od sebe da bismo ostvarili što bolji plasman i donijeli medalju u svoj grad.”

Pobjednici regionalnih natjecanja iz 28 bh. gradova imaju priliku u potpunosti besplatno doći na finale u Sarajevu rekla je Naida Pekmezović, PR manager Sportskih igara mladih: “Finalno natjecanje Igara održat će se u Sarajevu od 18. do 22. kolovoza 2015. godine. Pored fair natjecateljskog dijela mališani će imati organiziran cjelodnevni boravak.”

Tolerancija, razumijevanje, poštovanje, strpljenje, prijateljstvo, sve su elementi fair playa koji vodi do uspjeha. U suradnji s Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, uz financijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekta ‘Fer igra za fer djetinjstvo’.

Doboj je sljedeći grad u kojem će se SIM ekipa družiti s dječacima i djevojčicama. Svi zainteresirani se još uvijek mogu pridružiti Igrama putem www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930 i na taj način biti dio najljepše sportske priče.

FOTO: Damir Hajdarbašić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti