Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Na listi najtraženijih bjegunaca nalaze se i dvojica državljana BiH

Pročitajte i ovo

Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST) je uz podršku Europola pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Europskoj uniji s naglaskom na bjegunce širom Europe koji su pripadnici organiziranih kriminalnih grupa.

Objavljeno 49 profila bjegunaca

U kampanji za 2022. godinu koja je počela jučer objavljeno je 49 profila bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim grupama, a među njima su i dva državljanina BiH, Radomir Rale Cvijanović i Mladen Maki Samardžija, obojica imaju dvojno državljanstvo – BiH i Slovenije, prenosi Avaz.

Samardžija (32) je optužen za krijumčarenje droge i označen je kao “opasan”, dok je Cvijanović (37) optužen za organiziranu ili oružanu pljačku.

Među bjeguncima porijeklom iz zemalja regije, pod oznakom “opasan” su još državljani Srbije Goran Mladenović, za kojim je Kipar raspisao potjernicu, i Žarko Pijanović, kojeg traži Luksemburg, te Crnogorac Goran Milašinović, kojeg traži Kipar i koji ima oznaku “opasan”.

Hrvatska ima najviše svojih državljana

Od svih zemalja regije, Hrvatska ima najviše svojih državljana na listi najtraženijih. U Hrvatskoj je raspisana potjernica za Tomislava Šojića, koji je označen kao “opasan”, Manuela Vulića, Marka Nikolića, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, Kristijana Čačića i Milana Nikolića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog ubojstva.

ENFAST i Europol pozivaju građane EU da posjete web stranicu i pogledaju fotografije ovih bjegunaca kako bi vidjeli prepoznaju li ikoga od njih.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo