Nedjelja, 16 svibnja, 2021

„Na Gromiljaku ima života“: Kardinal Puljić posjetio trojke obitelji Bošnjak

Pročitajte i ovo

Nova aktivnost u “Beer Bar” Busovača: Pub kviz općeg znanja!

Pub kviz općeg znanja se konačno doselio i u Busovaču!  U novouređenim prostorijama "Beer bar-a" u Busovači održavat će se,...

Vokalni sastav Lašvanske dive objavljuje drugu autorsku pjesmu “Uz tebe smo Bosno i Hercegovino”

Vokalni sastav Lašvanske dive posljednjih tjedana marljivo radi na stvaranju svoje druge autorske pjesme pod nazivom ,,Uz tebe smo...

Popis poslovnih subjekata koji ispunjavaju uvjete Javnog poziva za dodjelu financijskih sredstava

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva SBŽ, na 83. sjednici Vlade SBŽ koja je održana 11. svibnja usvojena je Odluka o...
Bajram Šerif Mubarek Olsun žele vam:
Kuća obitelji Martine i Vlatka Bošnjak na Gromiljaku, općina Kiseljak, ovih je dana puna gostiju. Ipak, danas ih je posjetio jedan poseban. Naime, njihove novorođene trojke, Maru, Luku i Lovru danas je upoznao i Vinko Puljić, bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije.

Kardinal je nakon poslanih darova i upućenih čestitki i osobno želio upoznati ovo svojevrsno malo Božje čudo, tri prekrasna, zdrava dječaka, stara jedva mjesec dana a rođena upravo na Dan ljubavi, 14. veljače. Mladi roditelji i njihova obitelj, posebno vrijedne bake Drinka i Vjekica, nisu krili radost zbog ove posjete kazavši kako će im blagoslov kardinala Puljića biti dodatno ohrabrenje i snaga u odgoju djece i svim izazovima koji im dolaze.

A da se zaista ne boje nego hrabro i radosno, u vjeri, žive ovaj veliki blagoslov, uvjerio se i sam kardinal, posvjedočivši kako na Gromiljaku zaista ima djece, ljubavi i nadasve života.  Martina i Vlatko su mu radosno prenijeli svoje još uvijek mlado, roditeljsko iskustvo ali i ponosno pričali o brojnim drugim bebama koje su rođene i tek trebaju biti rođene u njihovom susjedstvu odnosno cijelom naselju Gromiljak koje je uvijek važilo za jedno od najljepših mjesta za život općine Kiseljak.

Kardinalu je ovom prilikom upućen i poziv na krštenje, kojem će se, kako je kazao, u skladu s mogućnostima i zdravljem rado odazvati jer ga, dodao je, za župu Gromiljak i od prije vežu nadasve lijepe uspomene.

Te uspomene će biti još i ljepše otvorenjem podružnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije ( Lug – Kiseljak) u samom susjedstvu obitelji Bošnjak čiji će mališani zasigurno biti jedni od prvih korisnika budućeg vrtića koji bi, između ostaloga, u ovom impozantnom objektu trebao biti pokrenut.

- Advertisement -

Naime, Kardinal je u posjetu došao u pratnji suradnika ali i djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, ravnatelja vlč. Mirka Šimića, sestre Kate Ostojić, ravnateljice Dječjeg vrtića Sveta Obitelj te tajnika Caritasa Josipa Dugandžića.

Upravo je vlč. Šimić bio svojevrsna poveznica ove važne posjete koju je, kako je kazao, kardinal odmah spremno prihvatio a koja će zasigurno, jednog dana, biti nadasve draga i dječacima Lovri, Luki i Mari koji su već sada ponos svoje obitelji, općine Kiseljak, katoličke crkve u BiH, cijelog hrvatskog naroda ali i svih dobronamjernih ljudi koji su proteklih dana putem medija radosno pratili vijest o njihovu dolasku na svijet.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Pogodak Čakića u sudačkoj nadoknadi protiv Igmana (FOTO/VIDEO)

Jučer je odigran dio utakmica 26. kola Prve lige FBiH. Pravu ludnicu vidjeli smo u duelu Jedinstva i Igmana. Gosti...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo