spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

MUP uništio 29 automobila oduzetih od povratnika u činjenju prometnih prekršaja

U skladu s pravosudnim presudama nadležnih sudova, jutros je pod nadzorom Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, u krugu jednog zeničkog poduzeća, izvršeno komisijsko uništenje 29 putničkih motornih vozila (PMV) koja su oduzeta od višestrukih povratnika u činjenu prekršaja u prometu.

Kako je istaknuo policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDŽ Admir Gazić, pored toga su obilježena još 22 PMV, koja će ići na prodaju, za što će biti objavljen javni poziv.

-Moći će se prijaviti samo pravna lica, koja će moći otkupiti ta vozila. Ta se vozila ne mogu registrirati – mogu se koristiti u dijelove ili eventualno za staro željezo. Ove aktivnosti intenzivno se provode od 2015. godine i od tog perioda je dosad oduzeto više od 1.000 PMV. U tom periodu, dakle mimo ovih današnjih uništenja i prodaje, dosad je prodato 180 PMV i 291 PMV uništeno – navodi Gazić.

Ovakvim aktivnostima, dodao je, žele poručiti svim višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja u prometu na koji će način “završiti PMV koja se koriste kao sredstvo izvršenja tih prekršaja”.

-Ovo je jedna poruka i pokazatelj da represivnim metodama policijske agencije mogu unaprijediti i povećati sigurnost u oblasti sigurnosti prometa – poručio je komesar Gazić.

Kako je podvukao, očito je kako prometna kultura na izuzetno niskoj razini, ali policija mora provoditi ovakve aktivnosti te represivnim mjerama dati poruku svima onima koji “ne žele da prihvate ili ne žele da poštuju propise, kako će okončati njihovi ljubimci”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM