MUP SBŽ: U opticaj stavljali krivotvorene novčanice

Službenici policije iz više policijskih uprava proveli su uspješnu akciju tijekom koje su lišili slobode više osoba osumnjičenih da su u opticaj stavljali krivotvorene novčanice konvertibilnih maraka, priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanske županije.

Naime, 27. listopada oko 13:40 sati policijskoj ophodnji PS Donji Vakuf obratili su građani i prijavili dvije nepoznate muške osobe koje su u opticaj pokušale staviti novčanicu od 100 KM, za koju su posumnjali da je krivotvorena. Prema opisu osoba, policijska ophodnja u užem gradskom području pronašla je D.M. (1986), A.A. (1981) E.Z. (1975), svi iz Viteza. Prilikom pregleda navedenih osoba pronađeno je ukupno 6 novčanica u apoenu od 100 KM, za koje se sumnja da su krivotvorene, te su osobe lišene slobode. Tijekom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da bi se u vezu s ovim kaznenim djelom mogla dovesti i osoba A.S. rođen 1980.godine iz Zenice.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji je pribavio naredbu Suda BiH za pretres stana navedenih osoba. Pretresom je kod osobe D.M. pronađena još 21 novčanica od 50 KM, dok se uz pomoć službenika MUP-a Zeničko-dobojske županije u pretresu stana osobe A.S. iz Zenice pronašlo nekoliko pocijepanih novčanica u apoenima od 20 i 50 KM, za koje se sumnja da su krivotvorene, te je oduzet računar osumnjičenog radi vještačenja.

Pretresom njegovog vozila, pronađenog u Vitezu, službenici PU Travnik pronašli su još 10 novčanica od 100 KM, za koje se sumnja da se radi o krivotvorenim novčanicama.

Službenici policije su tijekom ove akcije došli do saznanja da su krivotvorene novčanice istog serijskog broja u proteklih nekoliko dana stavljene u opticaj i na području Novog Travnika, Viteza i Busovače, a radi se o novčanicama od 100 KM istog serijskog broja – A9081919, te se mole građani da ako uoče novčanice s tim serijskim brojem obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Protiv osumnjičenih će biti podneseno izvješće Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine zbog kaznenog djela krivotvorenja novca, nakon što službenici kriminalističke policije iz PU Jajce, Travnik i Kiseljak kompletiraju predmet, navodi isti izvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Busovači održan humanitarni koncert za Brunu Zeleniku

III. Izborna skupština Općinskog odbora Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” Busovača