MUP SBK-a od danas bogatiji za 55 službenih vozila vrjednijih od 2 milijuna KM

Na poligonu Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije danas je dodijeljeno 55 službenih vozila ukupne vrijednosti veće od dva milijuna KM.

Posljednja nabavka vozila za MUP SBK obavljena je 2011. godine, a današnja primopredaja izvršena je s ciljem poboljšanja efikasnosti policije.

Ministar unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović je naglasio kako je efikasnost policije na terenu bitna te da je današnje uručenje vozila od velikog značaja za MUP.

“Vozila će biti raspoređena u skladu s potrebama MUP-a SBK policijskim stanicama, upravama, kao i sjedištu ministarstva. Vrijednost projekta je 2.170.000 KM, a vozila su nabavljena putem leasinga s rokom otplate od pet godina”, izjavio je Vidović.

MUP SBK je u prethodne dvije godine poduzeo niz aktivnosti, a ovaj projekt se, prema Vidovićevim riječima, neće osjetiti kao teret Vladi SBK jer je u proteklom periodu povećana naplata kazni, a u planu je i uvođenje videonadzora.

Premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo je danas uručio ključeve pripadnicima policije MUP-a SBK te izjavio kako je Vlada dala svu podršku u realizaciji ovog projekta.

“Nakon brojnih analiza je utvrđeno da je vozni park slaba karika u funkcioniranju policijskih službenika. Urađen je plan, ispoštovane sve procedure i nabavljena su vozila koja će omogućiti policijskim službenicima da brže reagiraju na terenu”, poručio je Lendo.

MUP SBK aktivno radi i na digitalizaciji radioveze, a sve s ciljem efikasnijeg djelovanja na terenu. U narednom periodu će poduzeti i niz drugih aktivnosti i ulaganja u rad policijskih službenika koji pokrivaju veliko područje.

Klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vedran Vrhovac potpisao za NK Novigrad

FOTO: NK Vitez pobjednik 10. memorijalnog turnira „Anto Sučić – Suka“