Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

MUP KSB realizirao akciju kodnog naziva "Vrbas"!

MUP KSB realizirao akciju kodnog naziva “Vrbas”!

Pročitajte i ovo

U srijedu u ranim jutarnjim satima policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Središnja Bosna u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom uspješno su realizirali operativnu akciju kodnog naziva „VRBAS“, koja je usmjerena na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga. Akcija je izvedena uz prethodno prikupljanje operativnih saznanja, praćenje i opservacije kriminogenih osoba.

Akciju su realizirali pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršeni su pretresi kuća i pratećih objekata na području Bugojna na tri lokacije (Grnica, Vesela i Malo selo), koje koriste E.K. rođen 1996.godine, E.H. rođen 1996.godine i A.Š. rođen 1997.godine.

Prilikom navedenih pretresa pronađene su znatne količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, sve tri navedene osobe su lišene slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će se poduzimati i u narednom periodu.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Masno plaćaju noćenje u Ibrinoj sobi duhova (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice poznatiji kao bh šeret "Tata čaršija" uveseljava ljude diljem svijeta svojim pošalicama i doskočicama. Međutim...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo