spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Most službeno zatražio da se Komšića proglasi nepoželjnim u Hrvatskoj

Klub Mosta uputio je u ponedjeljak u saborsku proceduru zaključak kojim obvezuje Vladu RH i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova da Željka Komšića proglasi personom “non grata” jer bošnjačkim izbornim inženjeringom uzurpira mjesto hrvatskog člana predsjedništva po četvrti put.

Inicijativu je još sinoć najavio saborski zastupnik u Klubu Mosta Nino Raspudić, koji je izjavio da bi najpreciznije bilo reći da je Komšić antihrvatski član Predsjedništva BiH i da ga je davno trebalo proglasiti personom non grata u Hrvatskoj.

Mnoge su političke stranke i akteri u javnosti zazivali i najavljivali ovaj potez, ali Most je prva politička stranka koja je službeno u Hrvatskom saboru pokrenula proceduru za proglašenja Komšića nepoželjnom osobom.

Zaključak je potpisao Božo Petrov, predsjednik stranke Most i predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru.

 

Sukladno članku 10. Ustava RH, ovim zaključkom se obvezuje Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini.

Vladu RH se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora, te stoga ima dodatnu obavezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom, stoji u zaključku Kluba Mosta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti