spot_img
spot_img
Utorak, 16 srpnja, 2024

Mons. Vukšić posjetio KŠC Travnik

U srijedu 7. veljače, vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić pohodio je Katolički školski centar “Petar Barbarić” u Travniku gdje je obišao radove na obnovi njegove zgrade.

U pratnji ekonoma sjemeništa don Josipa Dedića i duhovnika don Jakova Kajinića, vrhbosanski nadbiskup obišao je unutarnje radove u Centru, a potom i vanjske radove koji podrazumijevanju saniranje fasade i uređenje dvorišta.

Tom prigodom mons. Vukšić naglasio je kako je projekt iznimno zahtjevan i težak, a za Vrhbosansku nadbiskupiju ima posebnu duhovnu, pastoralnu i kulturnu dimenziju. Zahvalio je potom dobročiniteljima, posebice Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, partnerima iz Njemačke, Mađarske te Ministarstvu obrazovanju, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna. Nadbiskup je obećao da će, usprkos svim poteškoćama s kojima se susreće, “dati sve od sebe kako bi projekt obnove KŠC-a Petar Barbarić u Travniku išao prema predviđenoj dinamici i u narednim godinama”.

Inače, nakon višegodišnje sudske borbe s povratom imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u lipnju 2023. počela je obnova zgrade KŠC Petar Barbarić u Travniku. Riječ je o višemilijunskom projektu koji će omogućiti fleksibilnije i bolje uvjete rada.

Prema predviđenoj dinamici radova, obnova će se vršiti u tri faze, u razdoblju od nekoliko godina.

J.M., KT

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti