spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Milanović o Schmidtu: ‘Neka 2.000 Srba dođe u Sarajevo ili Hrvata iz Mostara pa da vidimo kako će proći!’

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti polaganja prisege 20. naraštaja kadeta na Vojnom učilištu u Zagrebu.

Nakon toga je dao izjavu za medije. 

Osvrnuo se Milanović na Plenkovićevu izjavu, koji je pozvao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti.

A što sam ja radio posljednjih godinu dana? Time is of the essence. Neke stvari radite na vrijeme ili ih ne radite. Ja sam morao istresti iz džepova cijeli NATO i negdje gdje to nije primjereno govoriti o tome. O besmislenosti mandata visokog predstavnika koji koristi svoje ilegalne ovlasti samo protiv Hrvata. Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu. Imaš li ovlasti ili ne? Ako imaš, zašto onda daješ u javnu raspravu?

I onda ti dvije tisuće galamdžija izađe na ulice, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku ženiti kćer. Ajde neka dvije tisuće Srba dođe u Sarajevo, ili Hrvata iz Mostara, pa da vidimo kako će proći. I sada Andrej Plenković poziva na nešto. Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže, izjavio je Milanović, piše Jutarnji.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM