Mercedes na jugu Njemačke gradi veliki pogon za reciklažu baterija

Njemački proizvođač luksuznih automobila Mercedes-Benz službeno je u petak otvorio radove na gradnji pogona za recikliranje baterija u Kuppenheimu na jugu Njemačke.

Pilot tvornica imat će godišnji kapacitet od 2.500 tona i osiguravat će materijal za proizvodnju više od 50.000 baterijskih modula za nova Mercedes-Benzova električna vozila, javlja Hina.

Kompanija će reciklirati baterije iz probnih vozila i iz akumulatora i mogla bi i povećati obujam proizvodnje na srednji i dulji rok, ovisno o uspjehu pilot-projekta. Prva faza radova na pogonu trebala bi krenuti u prosincu, a završeak se očekuje nekoliko mjeseci kasnije, ovisno o pregovorima s državom.

Tvornica u Kuppenheimu već je osigurala struju iz obnovljivih izvora, a njezina gradnja financira se u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta njemačkog ministarstva gospodarstva i zaštite klime. „Šaljemo važan znak inovativne snage u Baden-Württembergu i Njemačkoj na području održive elektromobilnosti”, rekao je član upravnog odbora Mercedes-Benza za proizvodnju i upravljanje opskrbnim lancem Jörg Burzer.

Ministrica okoliša, klime i energije u Baden-Württembergu Thekla Walker rekla je da joj je drago što Mercedes-Benz promiče temu kružnog gospodarstva. „To je iznimno važno, s obzirom na ograničenu dostupnost važnih i traženih sirovina, poput litija, kobalta i nikla”, dodala je Walker.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Upis u tijeku: Tečaj njemačkog jezika za djecu

Hoće li Christian Schmidt biti posljednji visoki predstavnik?