Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Međunarodni je dan obrazovanja!

Pročitajte i ovo

Međunarodni dan obrazovanja danas se obilježava diljem svijeta pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Odlukom Ujedinjenih naroda 24. siječnja obilježava se kao Međunarodni dan obrazovanja, u znak jačanja uloge koju obrazovanje ima u uspostavi globalnog mira, razvoja i napretka.

Svrha obilježavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnoj razini je skrenuti pozornost vladama i narodima na dostupnost obrazovanja kao sredstva za prevladavanje siromaštva.

Iako je posljednjih godina u mnogim zemljama zabilježen značajan porast pismenosti, podaci UN-a pokazuju da je 657 milijuna djece diljem svijeta i dalje nepismeno, otvoreno kršeći njihovo pravo na obrazovanje zajamčeno Općom deklaracijom o ljudskim pravima.

Stope pohađanja osnovne škole dosegle su značajnih 91 posto u zemljama u razvoju, ali 57 milijuna djece osnovnoškolske dobi još uvijek ne pohađa školu i uskraćen im je pristup osnovnom obrazovanju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

OGROMNE ŠTETE, STRADALO NEKOLIKO GRADOVA Nikad veći led pao na sjeveru Hrvatske

DHMZ Republike Hrvatske izdao je upozorenje u trenu kad je tučonosni oblak već “rasipao” svoj teret na sjeveru Hrvatske....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo