Martinović, Ilić i Hajdarević na čelu Doma naroda Parlamenta FBiH

Martinović, Ilić i Hajdarević su u kratkom obraćanju izaslanicima iskazali zahvalnost na ukazanom povjerenju dodajući da će raditi u skladu sa procedurama i zakonom.

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH za predsjedavajućeg ovog doma izabran je Tomislav Martinović (HDZ BiH), a za potpredsjedavajuće Slađan Ilić (SDP BiH) i Izen Hajdarević (NiP).

Prijedlog Kluba Bošnjaka za rukovodstvo Doma naroda bila je Aida Obuća (SDA), dok je izaslanik Nezim Alagić kandidirao Izena Hajdarevića (NiP).

Hajdarević je izabran za potpredsjedavajućeg sa 50 glasova, 11 je bilo suzdržanih, a protiv 15 izaslanika. Kandidatkinja Aida Obuća je dobila podršku 24 izaslanika, 11 je bilo protiv, a suzdržano je bilo 40 izaslanika. Na pojedinačnom izjašnjavanju Obuću je podržalo 25 izaslanika, jedan je bio protiv, a 53 izaslanika su bili suzdržani.

Martinović, Ilić i Hajdarević su u kratkom obraćanju izaslanicima iskazali zahvalnost na ukazanom povjerenju dodajući da će raditi u skladu sa procedurama i zakonom.

Glasovanje za potpredsjedenika, odnosno predsjednika Federacije BiH pričekat će sljedeće sjednice.

Predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović prekinuo je sjednicu dodajući da će nastavak ove i nova sjednica Doma biti najvjerojatnije 27. siječanj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zbog prometne nezgode nedaleko od Busovače promet bio u potpunosti obustavljen

Oprez: S tržišta BiH povučena četiri produžna kabla jer predstavljaju rizik od požara i strujnog udara!