Malo sebičnosti može vas učiniti sretnijima, evo savjeta kako to učiniti!

0
26
Iz Coveteura poručuju da je teško probuditi se svako jutro na pravu nogu, ali postoji nekoliko stvari koje možete uvježbati kako bi svaki vaš dan započeo lijepo. Nekada trebamo samo malu pomoć kako bi sve išlo po našem planu, a ta pomoć se može sastojati od raznih rituala. Ne samo da ćemo tako dan započeti puni energije, već ćemo biti spremni za sve izazove koje dan donosi. Pokušajte svaki dan s ova četiri savjeta i možda ćete baš vi postati osoba koja će motivirati druge ljude. 

Budite iskreni

Nema boljeg puta od toga da sa sobom i s drugima budete iskreni. To je bitno i za vaš razvoj, ali i zbog dugoročne isplativosti. Nitko ne voli lažljivce, a ne želite ni sami sa sobom živjeti u laži i tako započeti dan.

Odredi si ciljeve

Svatko ima neke ciljeve, ali ne radi svatko na njima stoga bi za početak najbolje bilo da na papir zapišete sve što želite postići. Ako ne možete ostvariti ni jedan cilj, možda si postavljate prevelike ciljeve pa razmislite i o tome. Nema boljeg kada ostvarujete male ciljeve jedan po jedan i uđete u taj krug unutarnjeg zadovoljstva.

Vježbaj reći ‘ne’

Za ovu stavku imamo dva primjera kojima možemo ilustrirati koliko je važno reći ‘ne’ u pravo vrijeme. Ako vam šef želi dati još taj šesti zadatak koji će vas u uredu zadržati nekoliko sati više od vašeg radnog vremena, izborite se za sebe i objasnite situaciju svojem nadređenom. Isto vrijedi i kada vas prijatelji nagovaraju da izađete s njima, a jedino što vi želite nakon napornog vikenda je topla dekica i krevet. Mislite na svoje zdravlje i na sebe.

Nikada nemoj zaboraviti na sebe

Ovo je nešto što nam se često događa jer želimo ugoditi svima oko sebe i zatim zaboravljamo na vlastitu sreću. U ubrzanom načinu života ponekad je teško naći vremena za sebe, ali barem vikendom možete rezervirati nekoliko sati samo za sebe i samo za svoje želje i potrebe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.