spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Maestralna izvedba busovačkih kazalištaraca na zatvaranju 2. BuFEST-a

Sinoć je u kino dvorani Theatre u Busovači zatvoreno 2. izdanje Busovačkog kazališnog festivala BuFEST koji je organizirala udruga UZOR Busovača u partnerstvu s Gradskim kazalištem mladih Vitez. BuFEST je zatvorila maestralna izvedba busovačkih kazalištaraca s predstavom “Čarobnjak iz Oza”.

Predstava je odigrana sukladno poštivanju mjera i naredbi koje su donijele nadležne institucije, a vezano za epidemiološku situaciju. U predstavi igraju: Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Darija Znahor, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma.

“Drugi Busovački kazališni festival BuFEST koji organizira udruga UZOR iz Busovače u partnerstvu s GKM-om Vitez održan je u dosta drugačijim okolnostima. Zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera nadležnih institucija, ovogodišnji festival smo organizirali u nešto skromnijem izdanju. Ugostili smo ukupno tri predstave i imali pet izvođenja. Sudeći po reakcijama publike koja je posjetila ovogodišnji BuFEST, sigurni smo da smo ispunili sva očekivanja. Posebna radost za sve je bila predstava “Čarobnjak iz Oza” koju su u ukupno tri termina izveli naši mladi sugrađani i članovi kazališta u Busovači. Ovo je jedna sjajna priča koja u konačnici ima za cilj i formalno stvoriti Gradsko kazalište mladih Busovača.”, kazao je u izjavi za medije Dario Plavčić, predsjednik udruge UZOR.

Ovogodišnji BuFEST svečano je zatvorio projekt menadžer udruge UZOR Busovača – Bojan Petrović:

„Kazališni festival BuFEST i kazališna sekcija udruge UZOR je naš najveći i najzahtjevniji projekt. Hvala našim prijateljima iz GKM-a Vitez što s nama sudjeluju u ovoj priči. Mogu reći da sam ponosan na svoje mlade sugrađane koji su predstavu odradili na vrhunskoj razini, a što je i publika podržala velikim pljeskom. Epidemiološke mjere su utjecale na to da se festival održi u skromnijem izdanju, ali smatram da smo ipak uspjeli pružiti našem gradu malo svjetla i radosti. Zahvalio bih se našim mladim glumcima, ali i njihovim roditeljima na strpljenju i povjerenju u udrugu UZOR. Plan je da BuFEST postane tradicionalni festival te se sigurno vraćamo i iduće godine, a dotad naši glumci će nastaviti raditi na drugim predstavama i kroz školu glume usavršavati svoje vještine.“

Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez i jedan od producenata predstave, kazao je za medije kako je ovo nastavak uspješne priče koja već više od godinu dana traje u Busovači:

“Čestitam našim mladim glumcima na sjajnoj izvedbi, a i našem Marku na odličnoj režiji i radu. Sretan zbog svega onoga dobrog i lijepog što smo napravili tijekom protekle godine, a zahvalan svima iz našeg GKM-a Vitez i Udruge UZOR što smo dali sve svoje kapacitete i ogromnu količinu energije i ljubavi da stvorimo ovu prekrasnu priču u Busovači. Siguran sam kako ćemo i iduće godine ponovno biti partneri u organizaciji BuFEST te da će Gradskog kazalište mladih Busovača dobit još mnogo novih članova.”

Oduševljenje nakon maestralne izvedbe nije krio ni Marko Mirković, diplomirani glumac i osoba koja je kroz proteklih godinu dana s mladim kazalištarcima iz Busovače radila na ovoj odličnoj predstavi:

“Godinu dana prelijepog i napornog rada zaokružili smo premijerom koja je početkom prošlog mjeseca održana u Busovači. Sinoćnja izvedba je samo potvrda odličnog rada i truda naših mladih kazalištaraca. Svaka izvedba je uistinu sve bolja i bolja, a siguran sam kako će ih u budućnosti biti još mnogo. Busovača ima divne mlade ljude koji žele odrastati na daskama koje život znače i ovo je jedan početak njihovog scenskog bitisanja i razvijanja kulture i umjetnosti u ovom malom mjestu.”

“Čarobnjak iz Oza” avanturistička je priča koja nas vodi u čarobnu zemlju Žvakača. Nastala je kao plod partnerstva udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez. Mnogo neobičnih stvorenja, boja, osjećaja, prepreka i životnih lekcija nalazi se na ovim bajkovitim proplancima. Djevojčica Dorothy sasvim se nenadano zatekla u zemlji Žvakača i žarko se želi vratiti kući. Put do kuće može biti nezaboravna avantura ispunjena velikim životnim spoznajama i neobičnim prijateljstvom sa Strašilom, Lavicom i Limenkom. Ova klasična priča zagrijat će srca kako mladih tako i svih odraslih svojim duhom fantazije isprepletene mističnošću. Poruka koju predstava nosi zasigurno je vezana za svakidašnje životne prepreke.”

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti