spot_img
spot_img
Utorak, 21 svibnja, 2024

Kupio Golfa od bake pa u prtljažniku pronašao 3.300 KM koje joj je vratio

Halil Smajić iz Sarajeva je prije nekoliko dana pronašao kuvertu u kojoj je bilo 3.300 KM, a vraćanjem novca stvarnom vlasniku pokazao je dobročinstvo i poštenje.

Naime, Smajić ni u jednom trenutno nije pomislio da pronađeni novac zadrži. Kuvertu je vratio baki od koje je dan prije kupio automobil marke VW Golf 2, gdje je kuverta s novcem i bila, a koji je baka prodavala jer je bila u potrebi.

Preko poznanika čuo sam da jedna baka s Dobrinje prodaje muževo vozilo, koji je prije četiri godine preminuo. Rekao mi je da ta žena automobil prodaje jer treba novac. Iako mi taj automobil nije bio potreban, kupio sam ga kako bi joj pomogao, izašao u susret, jer vozilo nije koristila. Ona je stara i živi sama.

Dao sam joj više novca od dogovorene cijene. A, kako je automobil star i kako u je u njega trebalo uložiti dosta novca, sa suprugom sam ga pregledao da vidimo što ćemo trebati popraviti. Otvorimo sam prtljažnik, gledao ima li korozije. Kada sam podigao tapacirung, supruga je vidjela neku kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je kuverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Prebrojao sam, ukupno je bilo 3.300 KM. Ni jednog trenutka nisam se razmišljao što uraditi, kazao je Smajić za Preporod.info.

Odmah je, dodaje, uzeo telefon i pozvao vlasnicu. No, kako nije uspio stupiti s njom u kontakt pozvao je poznanika preko kojeg je i saznao za njenu situaciju.

Ispričao sam prijatelju što sam pronašao. On mi je rekao: “Halile ti si to pronašao, radi s tim šta hoćeš”. Rekao sam mu da je novac bakin te da je on pokuša nazvati i javi joj što se dogodilo. Ispričao mi je da je njezin muž bio bolestan, da su taj novac skupljali za sprovod. Kada je preminuo, supruga taj novac nije mogla naći. Tražila je po kući i na kraju odustala. Sutradan sam uspio stupiti u kontakt s bakom. Dok smo razgovarali na telefon, plakala je i zahvaljivala. Kada sam sa suprugom otišao da joj to uručim, skuhala nam je kavu, opet je plakala i zahvaljivala se. Njenzina suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada, kaže Smajić za Preporod.info, te dodaje kako u tuđem nema sreće nikome.

Foto: Preporod.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti