spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Krizni stožer FBiH organizira studentske pohode u Beograd na vakcinaciju

Dok Republika Srbija uveliko vakcinira stanovništvo, naša zemlja još ne zna koje će vakcine uopće stići i kad. Zbog ogorčenja građana koje je na granici građanskih nemira, Krizni stožer Federacije BiH je pronašao privremenu alternativu, dok ne pristignu vakcine.

“Situacija je trenutno alarmantna u našoj zemlji, i morali smo pronaći modus kako da reagiramo, da ne bi imali krizu u krizi. Zbog toga smo se odlučili da idemo kontra sistemu vakciniranja, i da u prvom valu obsiguramo vakcine za mladu populaciju, koja je sklonija nasilju i uličnim nemirima za razliku od starijih. To je zapravo razlog zašto smo napravili jedan trenutni sporazum s Vladom Republike Srbije”, ističe član kriznog stožera FBiH Goran Čerkez.

Krizni stožer Federacije Bosne i Hercegovine, pozvao je sve turističke agencije s područja ovog entiteta, da se priključe akciji.

“Napravili smo jednu super ponudu za sve osoba uzrasta od 18 do 35 godina, da se prijave na vikend putovanje u Beograd. Iako se pohod naziva studentski, više aludira na mladu populaciju nego da morate biti student da otputujete. Po jedinstvenoj cijeni od 150 KM, boravit će te tri dana u Beogradu, imate priliku da malo prošetate i da primite prvu dozu vakcine”, dodao je Čerkez.

Studenti koji se priključe pohodima, moraju otići na isti nakon 22 dana, kako bi se izvršio proces revakcinacije. U suprotnom, efekat vakcine nije kompletan.

Tekst je satiričnog karaktera – izmišljen je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM