spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Kraljevski Festival zabave ovog ljeta po prvi put u Jajcu

Kraljevski grad Jajce, svima poznat po bogatoj kulturno-povijesnoj baštini, vodopadu u središtu grada i svetištu sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju, posljednjih je godina postao i nezaobilazno kulturno odredište s nekoliko uspješnih festivala tijekom ljetne sezone, koji se organiziraju pod sloganom Doživi ljeto u Jajcu. Raznolikost kulturnih događaja, festivala i zanmiljivih ponuda učinila je prošlu turističku sezonu u Jajcu rekordnom, a očekivanja od ovogodišnje sezone još su i veća.

Ove će godine „Ljeto u Jajcu 2023.“ biti obogaćeno novim festivalom, koji nosi ime kakvo priliči kraljevskom gradu, #KraljevskiFestivalZabave. Festival će se održati u vrijeme blagdana sv. Ivana Krstitelja, kada Jajce posjete desetine tisuća hodočasnika iz cijele Europe. Prvog dana Festivala, 23. lipnja ispod vodopada u Jajcu nastupit će Jelena Rozga, koja se proslavila nastupima za kultni bend Magazin. Rozga trenutno uživa status jedne od najpoželjnijih pop izvođača u regiji, a tome u prilog govore i dvije rasprodane Arene u Zagrebu i Beogradu. Jelenini koncerti posebna su glazbeno-plesna i scenska rapsodija, te garancija za fenomenalan provod i zabavu. Drugog dana Festivala, 24. lipnja, također ispod vodopada, na scenu dolazi Željko Bebek i njegov bend. Bebek je jedna od najvećih zvijezda glazbene scene na ovim prostorima, čija karijera traje skoro 50 dugih godina. Uz njegove pjesme odrastali su mnogi naraštaji pa se na koncertu očekuju i mladi i stari, svi koji vole zvuke starog dobrog rock ‘n’ rolla. Ulaznice za oba koncerta od danas su u prodaji po promotivnoj cijeni od 20 KM, čija količina je ograničena. Ulaznice potražite na 3 prodajna mjesta u Jajcu: u Turističkom info centru, hotelu Turist ’98, caffe baru Svemirko i online putem sustava kupikartu.ba.

Ovim festivalom organizator želi pružiti priliku svim gostima koji budu boravili u Jajcu tijekom blagdana sv. Ivana Krstitelja, da sa svojim obiteljima i prijateljima uživaju i u jedinstvenim glazbenim događajima, najtraženijih izvođača u regiji, kao i u svim drugim kulturnim događajima koji će se organizirati kroz „Ljeto u Jajcu 2023“. Grad Jajce, prijestolnica posljednjih bosanskih kraljeva, postao je i prava prijestolnica kulture.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti