Koristan savjet zašto jaja nikad ne bismo trebali držati u hladnjaku?

Britanski kuhar James Martin nedavno je na gostovanju u emisiji “This Morning” objasnio zašto nikada ne bismo trebali držati jaja u hladnjaku.

Ovaj pedesetogodišnji kuhar iz Velike Britanije razgovarao je sa televizijskim voditeljima Phillipom Schofieldom i Holly Willoughby kada je gledateljima podijelio ovaj savjet.

Nakon što je ispekao dva kolača od biskvita s različitim vrstama jaja, James je raspravljao o razlici između kokošjih i pačjih jaja. Dodao je kako je kvaliteta jaja ključna za dobar pekarski proizvod.

Razgovor se okrenuo tome kako mjesto na kojem pohranjujete jaja može promijeniti njihov utjecaj na različita jela.

Potom je gledateljima objasnio je da su sva jaja porozna, što je razlog zašto nikada ne stavljate jaja u hladnjak. Objasnio da jaja na kraju “upijaju” sve okuse iz hladnjaku zbog teksture ljuske.

Jaja u hladnjaku također nisu dobra ideja, jer hladna jaja nisu uvijek najbolja za spremanje hrane pa ćete u receptima često vidjeti da koristite jaja sobne temperature. Međutim, držanje jaja u hladnjaku može produžiti rok trajanja.

James je ranije s fanovima često dijeli svoje savjete o kuhanju, a nedavno je rekao da bi margarin trebao biti zabranjen. Televizijski kuhar se našalio da ga toliko mrzi da želi da ga zauvijek uklone s polica supermarketa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Gasi se tvornica u Središnjoj Bosni, bez posla ostaje 160 radnika

Mate Bulić: Ne želim varat svoju publiku i presretan sam zbog tog što sam sve to izdržao