Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Konferencija mladih održana u Sarajevu, sudjelovao i HKD “Napredak” Busovača

Pročitajte i ovo

HKD “Napredak” ima više od 20 000 članova, 60 produžnica i 3 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. U Sarajevu je 2003. Obnovljena knjižnica „Mijo Poljak“,a 2006. godine u Garevcu osnovana je zaklada „Otvorena Kuća“ – Centar za mir i kulturu dijaloga.

AUTOR: Jelena Majdandžić / HKD “Napredak” Busovača

Ukupno pri Napretku djeluju 52 različita sastava, grupe i sekcije. Od svoje obnove (1990.) do danas, HKD Napredak je ukupno realizirao 8144 različitih kulturnih programa i podijelio je preko 2850 stipendija i potpora.

19.09.-20.09.2015.god. održana je 1. Konferencija mladih u Sarajevu. Na konferenciji je prisustvovalo više od 200 sudionika, čiju su većinu činili mladi pripadnici Napretka. Program je trajao 2 dana i sastojao se od različitih poučnih sadržaja. Mons. prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak, uvodnim i završnim riječima je pozdravio sve prisutne i potaknuo ih na zajednički rad i realiziranje ideja, ponajviše u svojim lokalnim zajednicama, a i dalje. Osim njega riječ su imali mr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik HKD Napredak, prof. dr. Tomislav Išek, prof. Dario Vučić, Anita Šimić Kasumović, Robert Petrović, predsjednik Napretkove Udruge studenata u Tuzli, i dr.

Na konferenciji je prisustvovalo 8 članova HKD Napredak Busovača koji su predstavljali svoje sekcije.Članovi su: Ivana Milinović, Jelena Majdandžić, Marija Milinović, Suzana Krišto, Ivan Marinić, Ana-Marija Lucić, Monika Čavara i Veronika Puljić. Dojmovi sudionika su pozitivni, kao i znanje, ideje koje su donijeli nazad u svoje lokalne zajednice.

Najčitanije zadnjih 7 dana

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto dana: Slavlje na busovačkim ulicama, vatreni navijači iz Busovače uz hrvatsku reprezentaciju!

Hrvatska nogometna reprezentacija briljantno je slavila protiv Kanade rezultatom 4:1! Slavi se u  Kataru gdje se igra Svjetsko nogometno prvenstvo,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo