spot_img
spot_img
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Koncert vitežanina Marka Plavčića oduševio tuzlansku publiku

U trećoj večeri Napretkovih dana, u organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana u Tuzli, sinoć je u Ateljeu “Ismet Mujezinović” održan koncert mladog umjetnika Marka Plavčića na harmonici.

Nadzočne je pozdravio Ivica Kovačević, predsjednik Napretkove podružnice u Tuzli i tim povodom izrazio zadovoljstvo što su organizirani još jedni u nizu Napretkovi dani.

“Predstavio nam se sjajan umjetnik ispred Napretkove podružnice u Vitezu jedino što mogu reći je da sam sretan što tuzlanski Napredak ima priliku ugostiti mnoge podružnice diljem Bosne i Hercegovine i time pokazati tuzlanskoj publici sve ono što Napretkovci u BiH, Hrvatskoj ali i širom Europe čine, a sve s ciljem kako bi obogatili kulturni život našeg grada”, kazao je Ivica Kovačević.

Bogat program, na kojemu su se našla djela za svačije uho, uz zvuke Ave Marie, koncert se nastavio sa, Bachom, Mozartom, Scarlattijem, a završnica je bila pravi spektakl uz orginalnu literaturu za harmoniku, a tuzlanska publika je sa oduševljenjem pozdravila ovog mladog umjetnika.

“Ja kao dugogodišnji član Napretka, mogu samo reći da sam ponosan što sam dio ove velike obitelji. Želio bi izraziti i čast što sam večeras dio Napretkovih dana u Tuzli, potrudio sam se da tuzlanska publika uživa i nadam se da je ovo samo početak dobre suradnje sa Tuzlom. Program sam birao sa pažnjom s ciljem da svakome večeras otvorim dušu i srce. Cilj mi je svojim radom ostaviti pečat mlađima kako bi zavolili harmoniku ali i da dobijem svoje nasljednike”, kazao je ovom prilikom Marko Plavčić.

Napretkovi dani se nastavljaju, u četvrtoj večeri očekuje nas promocija knjige “Bokeljski zagovori”, prof.dr. Vande Babić Galić koja će biti u petak 10. ožujka s početkom u 19,00 u Ateljeu Ismeta Mujezinovića.

Izvor: Hrvatski glasnik, Ivana Perić 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM