Srijeda, 6 srpnja, 2022

Komšić uručio papi Franji dva poklona

Pročitajte i ovo

U ponedjeljak je u Vatikanu, na svojoj prvoj ovogodišnjoj audijenciji, papa Franjo primio člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Komšić i Sveti otac su imali privatni razgovor u papinskoj apostolskoj palači, na kojem je Komšić upoznao papu Franju o posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini.

Komšić i papa Franjo su se dotaknuli i problema s kojima se susreće Bosna i Hercegovina, prvenstveno s odlaskom ljudi iz cijele regije, kao i izazovima modernog vremena. Posebno su govorili o važnosti očuvanja univerzalnih vrijednosti, prenosi Klix.ba.

Po završetku susreta predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je papi Franji uručio poklon, a radi se, naime, o izdanju knjige Bosansko kraljevstvo, kao i prstenu pečatnjaku bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Komšić se nakon sastanka s papom Franjom sastao i s nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom Vatikana za odnose s državama. Nadbiskup je u razgovoru s Komšićem podcrtao ulogu Vatikana u priznanju Bosne i Hercegovine kao neovisne države, kao i veliku podršku koju i sada daju neovisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.

Nadbiskup Gallagher se zanimao i za sigurnosno-političku situaciju u BiH, kao i za odnos susjednih i drugih zemalja prema Bosni i Hercegovini i krizi u BiH.

U Vatikanu spomenuli i ravnopravnost konstitutivnih naroda

Tijekom srdačnih razgovora u Državnom tajništvu iskazana je zahvalnost za postojeće dobre bilateralne odnose te su razmotreni prioriteti Predsjedništva. Zatim su razgovarali o situaciji u BiH te je istaknuta potrebu promicanja pravne i društvene jednakopravnosti svih konstitutivnih naroda, priopćeno je na Press.vatican..

Dotaknuta su i neka regionalna pitanja, uključujući situaciju u zemljama zapadnog Balkana i proširenje Europske unije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo