Utorak, 5 srpnja, 2022

Komšić će biti kandidat za Predsjedništvo BiH

Pročitajte i ovo

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a kazao je u subotu navečer da će biti kandidat i da mora to biti zbog cjelokupne situacije.

Hoću, bit ću kandidat, moram. Moram ići dalje, ne mogu stati. Što bih uradio kad bih stao i rekao ne mogu dalje. Ili si gore ili dole u toj političkoj borbi. Moraš se boriti za ideju. Vidjet ćemo hoće li još neko biti tu zajedno s nama, razgovaramo. Ne vjerujem da će biti neka jača stranka, ali još uvijek razgovaramo, kazao je Komšić u Središnjem dnevniku na Face TV.

On je ponovio razloge koalicije sa SDA.

Prvi zadatak je bio dobiti ANP, a drugi motiv spriječiti da se usvoji Izborni zakon po želji HDZ-a i Zagreba jer je to put u treći entitet i podjelu ove zemlje koje mogu biti fatalne za BiH. Dobili smo ANP i zaustavili smo Izborni zakon, kazao je Komšić.

Kada je riječ o najavama Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH da će doći do novih razgovora o Izbornom zakonu BiH, Komšić je kazao kako sumnja da će do toga doći.

Nemam pojma s kim on misli razgovarati. Koliko ja znam Plenković je pokušao dovesti Ursulu von der Leyen u Mostar i Sarajevo. Koliko znam u ovom trenutku ona nije pristala na to, rekla je da nema takvih planova u svom kalendaru, kazao je Komšić.

Istaknuo je, kako prenosi agencija Patria, da se Zagreb otvoreno miješa u unutrašnje stvari BiH.

Cilj im je da vladaju Bosnom i Hercegovinom, da dobiju ono što Beograd ima kroz RS. Koju to odluku možemo donijeti, a da se sudara sa Srbijom. Što sad treba da sve odluke donose Beograd i Zagreb i da oni odlučuju o našoj zemlji. Mislim da sadašnje strukture u Beogradu i Zagrebu se prešutno slažu oko BiH ali da su na toj liniji Tuđman-Milošević samo su okolnosti drugačije, kazao je.

Na pitanje može li biti tenkova i topova aludirajući na rat, Komšić je kazao da u ovom trenutku ne može i ne postoji kapacitet u BiH.

Ratovi i sukobi su uvijek donošeni u BiH, dodao je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo