Subota, 20 kolovoza, 2022

Komisija za financije i proračun Doma naroda podržala izmjene Zakona o trošarinama u BiH

Pročitajte i ovo

Na sjednici Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržan je, u drugoj komisijskoj fazi i bez uloženih amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Komisija je podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, skraćeni postupak, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH.

Ovaj Prijedlog zakona predviđa povećanje plaća, kroz izmjene koeficijenata, zaposlenim u državnoj službi s najnižim koeficijentima, uključujući profesionalne vojne osobe, policijske službenike i državne službenike i zaposlenike.

Članovi Komisije podržali su i principe Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH.

Komisija se nije izjašnjavala o principima izmjena Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH, a koji propisuje da osobe zaposlene u institucijama BiH imaju pravo na otpremninu prilikom odlaska u mirovinu.

Otpremnina se utvrđuje u visini šest ostvarenih neto plaća zaposlenog, isplaćenih u prethodnih šest mjeseci, ali maksimalno do iznosa dvanaest prosječnih mjesečnih neto plaća iz prethodne godine u BiH, odnosno minimalno u iznosu šest prosječnih mjesečnih neto plaća iz prethodne godine u BiH.

Prethodno, Ustavnopravna komisija Doma naroda nije utvrdila usuglašenost ovog Prijedloga zakona s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH.

K znanju je primljen Financijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH, a članovi Komisije dogovorili su i model obrade revizorskih izvještaja o financijskom poslovanju institucija BiH za 2020. godinu, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo