spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Kiseljak: Bomba postavljena na službeni automobil Telemach-a

U petak rano ujutro, dok je većina Kiseljačana spavala ili se tek spremala na posao, u samom središtu grada, odvijala se prava drama. Zaposlenik Društva za pružanje usluga u oblasti telekomunikacija „Telemach“ d.o.o Sarajevo koji svoje urede ima i u Kiseljaku, krenuo je službenim automobilom na posao.

Spletom sretnih okolnosti, zahvaljujući izutetnom dobrom zapažanju, zaposlenik „Telemach“-a primjetio je da ručnu bombu koja je bila zakačena za ručku od vrata. Da je otvorio vrata bomba bi najvjerojatnije bila aktivirana.

„Zaposlenik Telemacha koji je pronašao bombu slučaj je policiji prijavio u 6 i 15 sati ujutro. Na teren je odmah izašla ekipa Policijske uprave Kiseljak čiji djelatnici nakon sigurnog uklanjanja bombe i obavljenog očevida nastavljaju raditi na prikupljanju dokaza pomoću kojih bi ovaj slučaj trebao biti rasvijetljen. Protiv počinitelja bit će podnesena prijava Tužiteljstvu jer radi se o kaznenom djelu izazivanja opće opasnosti“, kazao nam je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije.

Dok policija i Tužiteljstvo SBŽ ne obave svoj posao, Kiseljačani mogu samo nagađati o motivima postavljanja bombe koja nije eksplodirala samo zahvaljujući prisebnosti zaposlenika „Telemach“-a koji ju je pronašao te kasnije i policijskim djelatnicima koji su je uklonili. Tragedija je na ovaj način izbjegnuta, ali ne i uznemirenost koju sa sobom nose ovakvi događaji. Ona ostaje sve dok se ne pronađu te primjereno kazne počinitelji koji su izazvali opću opasnost.

ap|artinfo.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM