Karlo Stapić: “Počinje drugi dio sezone, ostat ćemo u Premijer ligi BiH!”

Dres dobojske sloge Merdian, relativnog novog kluba u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, od prošle godine nosi Karlo Stapić, mladi i perspektivni Busovljak.

U prvom dijelu sezone u klubu se nametnuo s odličnom igrom te zadobio povjerenje trenera i uprave kluba, a što je rezultiralo velikom minutažom. Tako je mladi Stapić uspio doći na listu 10 igrača do 21 godine koji su skupili najviše minuta u Premijer ligi BiH. Stapić na ovoj listi drži 7. mjesto sa ukupno odigrane 1332 minute.

U izjavi za naš portal dao je kratki rezime prvog dijela sezone te očekivanja za drugi dio:

“Započeli smo drugi dio sezone. Pred nama je evo pet dana treniranja. Naporno se radi sto je i za očekivati, jer trebamo izboriti opstanak u Ligi. Prva polusezona je bila dobra za nas. Ono što je najbitnije jest to da smo izvan zone ispadanja iako je situacija napeta (sve u bod, dva). Trebat će nam dosta snage i sportske sreće da ispunimo ciljeve kluba. Doboj zaslužuje Premijer ligu BIH!”, poručio je Karlo Stapić.

“Sloga Doboj” trenutno zauzima 9. poziciju na tabeli Premijer lige BiH sa 21 bodom. Iznad njih na tabeli je Tuzla City i Posušje, a ispod Leotar, Sloboda i Igman Konjic.

Karlo Stapić je kroz svoj nogometni put promijenio nekoliko klubova. U mladosti je bio dio Nogometnog kluba “Busovača” kroz sve njegove selekcije, točnije od 7 do 17 godine. Nakon toga je dvije i pol godine branio dres kosovskog kluba BFK Simm-Bau. 2018. godine od Sportskog saveza Općine Busovača dobio je nagradu za Najboljeg sportaša Busovače za 2017. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tražite posao? Globtour zapošljava šest radnika!

Priča Srećka Stipovića: Proizvode riblju mlađ i rijekama daruju život