spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Izetbegović: Hrvati u BiH su privilegirani, a Bošnjaci diskriminirani

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ustvrdio je kako su Hrvati u toj zemlji privilegirani, a hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića optužio je da se miješa u unutarnje poslove BiH.

Gostujući u programu javnog servisa BHT 1 Izetbegović je osudio Milanovića jer je u govoru na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku ukazao na potrebne izmjene izbornog zakona u BiH kako bi se zajamčila ravnopravnost konstitutivnih naroda.

To je izravno i flagrantno miješanje, kazao je Izetbegović dodajući kako to zapravo nije ništa novo kada je u pitanju Milanovićev odnos prema BiH.

Njegova je teza kako Hrvati u BiH svoj status i probleme trebaju rješavati u dogovoru s Bošnjacima, a da Milanović kao predsjednik Hrvatske s tim nema ništa, prenosi Hina.

No, pri tom tvrdi kako su Hrvati u BiH zapravo sada privilegirani dok suBošnjaci diskriminirani.

Biti Hrvat znači tri puta lakše doći do radnog mjesta nego Bošnjak. Bošnjaci u Federaciji Bosne i Hercegovine su ugroženi, oni su građani drugog reda, izjavio je Izetbegović koji je na čelu Stranke demokratske akcije (SDA).

Ta je stranka nakon izbora u listopadu 2022. godine bila prisiljena otići u oporbu, a Izetbegović sada tvrdi kako su stranke bošnjačko-građanskog bloka koje su dijelom vladajuće koalicije to postale samo zahvaljujući spremnosti na ustupke Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM