spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

INTERVJU: Ibro Rahimić, trener “Mladosti” iz Doboja kod Kaknja

Ibro Rahimić , nekadašnji proslavljeni igrač Veleža i Leotara od ove sezone je trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Spomenuti je sa svojom ekipom gostovao na 8. turniru u nogometu “Anto Sučić Suka 2015″. To je bila i prilika da razgovaramo sa ovim trenerom, a on se našoj molbi vrlo rado odazvao.

Otkud Ibro Rahimić iz Švicarske, gdje trenutno živi, u predgrađu Kaknja?

Iskren da budem, rekao sam sebi nakon što sam bio prije 2-3 godine u FK Velež da me Premijer liga BiH neće zadugo vidjeti. Pogotovo što već godinama živim u Švicarskoj gdje mi je i obitelj i imam svoj dugogodišnji biznis, ali riječ je za mene svetinja. Dao sam je mom prijatelju koji vodi ovu ekipu i iz Mladosti su me odmah nakon ulaska u Premijer ligu nazvali te smo se vrlo brzo dogovorili.

Sedam bodova u prvih šest kola, malo mnogo za debitanta u Premijer ligi?

Kad sve saberem i oduzmem, pogledam kako smo igrali u Banjaluci i Vitezu, te šanse protiv Slavije, definitivno malo. Trebali smo imati bar 4 boda više s kojima bi bili u vrhu tabele. Ekipa se jasno još uigrava. Ne igramo na svom stadionu za koji se nadamo da će biti gotov do naše naredne domaće utakmice sa Slobodom. Presretni smo i Uprava i igrači i ja osobno što je naša povijesna prva pobjeda u Premijer ligi bila nad velikim Željezničarom, a nadam se i da će povijesna prva u svom „dvorištu“, u Doboju kod Kaknja, biti upravo protiv Slobode.

Naredna utakmica vaše ekipe za vas najteža – gostovanje Veležu?

Potpuno ste u pravu. Ja sam sve svoje igračko napravio u mom Veležu koji je sada na samom dnu. Teško je to reći, ali sam znao da će se ovo desiti prije dvije – tri godine. No ovdje ne pričamo o Veležu, nego o Mladosti koja će sigurno igrati na pobjedu i u Vrapčićima, jer moja momčad drukčije i ne zna. Ja sam profesionalac i uradit ću sve da se sa bodovima vratim u Doboj.

Smanjenje lige – da ili ne?

Apsolutno da! Mora se poboljšati kvaliteta naše lige, a smanjenje je jedan od dva osnovna preduvjeta. Drugi je svakako poboljšanje infrastrukture kako terena, svlačionica, tribina, tako i za vas predstavnike medija. Vidjet ćete vrlo brzo efekte ovog smanjenja lige, u to sam potpuno uvjeren.

I na kraju, koliko poznajete Busovaču kao grad i njihov nogometni klub?

Kroz grad i pored Busovače sam prolazio desetine i desetine puta, a nikada nisam imao priliku da svratim bar na kavu što ću bar sad na ovom turniru i uraditi. Što se tiče kluba, moj pomoćnik Šabić mi je rekao da se ovdje zaista dobro radi te da imaju vrlo dobrog trenera Vujicu, a vidim da je teren u odličnom stanju i za vrijeme ove suše te su i klupske prostorije veoma dobre. Nadam se da ćemo tokom ovog prvenstva doći ovdje bar na još jednu prijateljsku utakmicu koja je u sredini tjedna potrebna objema ekipama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM