spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Ibrahimović svojoj majci Jurki kupio crkvu

Kako piše Imperijal, nogometaš bh. korijena kupio je majci crkvu u Švedskoj za 9,24 milijuna eura. Spomenuti portal navodi da se Ibrahimović vodio idejom koju već upražnjavaju milijarderi širom planete koji svoje luksuzne nekretnine registruju na članove porodice.

Ibrahimović, koji je dugo slovio za jednog od najboljih nogometaša svijeta, rođen je 1981. godine u Švedskoj. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka iz Zadra.

“Tata je trebao da se oženi da bi dobio švedske papire”, otkrio je jednom prilikom Zlatan. Njegovi roditelji nikada se nisu dobro slagali, a kako su svađe postajale sve češće, razvod je bio neminovan.

Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive sa majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

“Znala je da nas tuče, grdi, nije imala sreće sa muževima, ništa nije išlo kako je htjela, ali nas je voljela“, napisao je poznati sportaš u svojoj autobiografiji „Ja sam Zlatan“.

Kako bi prehranila svoju brojnu porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, ponekad i po 14 sati dnevno. Zlatan je često išao sa njom da joj pomogne, a za to je dobivao malu sumu novca.

“Uvijek je imala moju ljubav. Zaslužila je”, kaže danas Zlatan Ibrahimović, koji je, prema navodu portala Imperijal, svojoj majci poklonio crkvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti