spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila novog izbornika

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika. Tu funkciju će u narednom periodu obnašati Hrvoje Horvat, dosadašnji pomoćnik Line Červara.

Preostala dva kandidata su bila Ivano Balić i Slavko Goluža. S obzirom na činjenicu da Balić nema potrebnu diplomu za izborničku poziciju, glasalo se između Horvata i Goluže.

– Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku – izjavio je Horvat nakon preuzimanja dužnosti izbornika.

Horvat je dosad vodio RK Dubrava, RK Nexe i juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Sa RK Nexe je napravio sjajnu priču, ali posljednje dvije godine karijera mu je u stagnaciji. Popularni Cveba je mlad i ambiciozan trener, dobio je vruć krumpir u ruke, ali on je uvjeren kako će uspjeti u svim zamislima. Neki i njemu pripisuju debakl sa Svjetskog prvenstva, ali kada je u pitanju Červar, teško da je Horvat imao nekog velikog utjecaja u taktičko-motivacijskom smislu.

Ovo je vjerojatno logičan potez pred olimpijske kvalifikacije, gdje Hrvatska ima strašno težak zadatak jer igra protiv Francuske,Portugala i Tunisa. Horvat ima pune ruke posla, prije svega na dizanju morala momčadi i vraćanja vjere u sebe.

Nije navedeno hoće li dati ostavku na mjesto trenera Nexea, ali taj je slijed događaja logičan.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti