Četvrtak, 6 listopada, 2022

Hour of Code na Sveučilištu/Univerzitetu VITEZ

Pročitajte i ovo

Sveučilište/Univerzitet “Vitez” uključeno u globalni edukativni događaj Hour of Code

„Hour of Code, odnosno sat kodiranja, jednosatni je uvod u računarske nauke s namjerom da se šira javnost upozna s programiranjem i pokaže da svako može naučiti osnove“, pojasnio je Salim Šabić, direktor IKT Centra Sveučilišta/Univerziteta ‘VITEZ’.

“Jedina smo visokoobrazovna ustanova u KSB/SBK uključena u ovaj najveći edukativni događaj na svijetu, koji će se održati od 7. do 13. prosinca/decembra u čast Computer Science Education Week. Ovaj događaj je posebno važan za mlađe generacije koje mogu imati bolji pregled značaja informatike u suvremenom svijetu i može da bude priprema za dalji razvoj društva. U SAD je ovaj događaj podržan od samog vrha države te je i predsjednik Obama prošle godine uzeo učešće u ovom događaju“, naglasio je Salim Šabić.

Podsjetimo, cilj je uključiti što veći broj mladih iz BiH u ovu inovativnu informatičku edukaciju, kroz suradnju osnovnih i srednjih škola, nadležnih ministarstava, kompanija, udruženja građana i drugih zainteresiranih aktera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Asim Mekić: Najrealnija je opcija koalicija SDA i HDZ BiH

Novo ažuriranje podataka od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH donijelo je i novi rasplet kad su u pitanju raspodjele...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo