spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Hodočasnici iz Busovače stigli u Međugorje 🙏

Članovi Planinarskog društva “TIM” Busovača danas su završili zavjetno pješačenje i hodočašće u Međugorje, prešavši ukupno 185 kilometara za sedam dana.

Hodočasnici su krenuli u petak, 10. svibnja 2024., ispred crkve sv. Ante Padovanskog u Busovači. Njihovo putovanje vodilo ih je preko Busovačke planine, Sebešića, Makljena, Pidriša, visoravni Draševo do Rame. Treći dan puta prošli su Vran planinu do Blidinjskog jezera. Najzahtjevnija dionica bila je od Blidinja do Širokog Brijega, nakon čega su danas sretno stigli do Međugorja.

Sudionici ovog zavjetnog pješačenja su: Mladen Akrap Manac, Slobodan Smoljo, Emil Velte, Josip Mravak, Ljuban Grubešić, Vinko Milić, Milenko Vuleta, Damir Ćosić, Velimir Akrap Šole i Ivica Čota.

U izjavi za naš portal planinari nisu krili svoje oduševljenje i dojmove s ovog puta: “Uspješno i sretno smo završili zavjetno pješačenje iz Busovače u Međugorje. Bilo je prelijepo i emotivno, iako nas je u jednom dijelu puta pratilo nevrijeme koje je otežavalo hodnju, no nismo odustajali i stigli smo na konačno odredište. Ovom prigodom se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli naše hodočašće. Malo nas je al’ nas ima!”, poručuju iz PD TIM Busovača.

Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti