Srijeda, 20 siječnja, 2021

Hoće li Telemach izgubiti na tisuće korisnika u BiH zbog laganja klijentima?

Pročitajte i ovo

Zašto je ubojici koji je uhićen u Busovači trebalo 110 tisuća KM?

Ironija je da su ubijeni poznavali ubojicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu...

VIDEO| Jedan klobučar na 3 milijuna stanovnika

"Janko Hlpka jedini je majstor koji pravi šešire u Bosni i Hercegovini. Iz njegove radnje u Sarajevu šeširi raznih vrsta...

MONSTRUZNO: Vezao psa za metalnu omču i pustio ga da se postupno utapa

Stravičan prizor zatekla je čitateljica Dalmatinskog portala u utorak na splitskoj Rivi. Zavezanog za metalnu omču ugledala je mrtvog psa,...
Telemach se već dulje vremena nekorektno ponaša prema svojim korisnicima u BiH, a kap koja je prelila čašu je naprasno ukidanje iz Telemach ponude kanal Arena Sport.

Tisuće korisnika operatera kabelske televizije Telemach u BiH s početkom Nove godine ostali su neugodno iznenađeni činjenicom da od početka 2021. godine više neće moći pratiti Arena Sport kanale. To pak znači da korisnici Telemacha u BiH više neće moći pratiti Ligu prvaka, Europa ligu, NBA, Talijansku, Francusku i druge nogometne lige kao brojne druge sportske događaje.

Problem je pak nastao jer Telemach nije obavijestio svoje korisnike da će od početka 2021. godine ostati bez Arena Sport kanala a nikakve obavijesti na njihovoj službenoj web stranici nema ni danas. K tomu, korisnici se bune jer im Telemach onemogućuje raskid ugovora iako je potpuno jasno da su prevarili potrošače.

Umjesto toga, Telemach kontaktira pojedinačne korisnike i pokušava ih privoliti da unatoč svemu ostanu njihovi korisnici. Telemach se službeno nije oglasio o ovom problemu, nisu objavili čak ni priopćenje za javnost, dok je nemoguće dobiti na telefon bilo koga iz odjela za odnose s javnošću.

Korisnici su pak formirali grupe po društvenim mrežama kroz koje se iskristalizirao stav da Telemach treba ili vratiti Arena Sport kanale u svoju ponudu ili omogućiti sporazuman raskid ugovora. Kako sada stvari stoje, Telemach ne pristaje niti na jednu od mogućnosti koje traže korisnici.

Telemach ne želi doslovno preko noći izgubiti na tisuće korisnika, nego će silom pokušati zadržati korisnike protiv njihove volje pozivajući se na kojekakve odredbe potpisanih ugovora, iako je sasvim jasno da su oni kao operater zavarali svoje korisnike. Tisuće korisnika je potpisalo ugovore s Telemachom upravo zbog toga što se u njihovoj ponudi nalaze Arena Sport kanali, a pri potpisivanju ugovora nije bilo nikakve naznake da bi Arena Sport mogla nestati iz ponude.

Još uvijek nije jasno kako će u ovoj situaciji postupiti regulatori, ali se u međuvremenu oglasio menadžment sportske televizije Arena Sport koji je osvijetlio cijelu situaciju.

Tako je iz Arena Sporta danas priopćeno kako je ova televizija u posljednjih nekoliko godina investirala značajna sredstva u jačanje TV sadržaja i u tom pogledu uspjela kupiti prava na prijenose NBA Lige, Lige prvaka, Europa i nove Konferencijske lige, te svih regionalnih nogometnih liga – m:tel PLBiH, Superlige Srbije i HNL-a.

„Konačno otkupljena su i prava na španjolsku La Ligu od nove sezone. Unatoč ovim investicijama distributivne cijene na tržištu su ostale nepromijenjene i prihvatljive za sve. Dokaz tome su produženi ugovori sa svim operaterima u BiH, izuzev sa Telemachom“, priopćila je Arena Sport.

Telemach je, navode, jednostrano i iznenađujuće odlučio da ne produži suradnju s Arena Sportom, iako su cijene distribucije ostale iste kao i do sada. Da stvar bude još teža za korisnike, na ovaj potez se (Telemach) odlučio neposredno za novogodišnje praznike kako bi korisnici imali jako malo prostora i vremena za reakciju.

„Arena Sport želi sve korisnike i gledatelje obavijestiti da u ovom trenutku ne pregovara sa predstavnicima Telemacha za produženje suradnje. Ista je prekinuta od strane Telemacha iz neobjašnjivih razloga. U cijeloj ovoj situaciji Arena Sport želi obavijestiti sve gledatelje da su naši kanali i dalje lako dostupni na cijelom teritoriju BiH, s obzirom da su svi drugi operateri produžili suradnju sa našom kompanijom na duži vremenski period“, priopćeno je.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

TRAŽI SE PAS: Izgubljen pas imena Dona

Traži se izgubljeni pas. Odaziva se na ime Dona.  Ako ste je vidjeli ili imate bilo kakvu informaciju, javite na...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo