HNS BiH ostaje opredijeljen za kulturu njegovanja sjećanja na holokaust

Hrvatski narodni sabor BiH (HNS BiH) s dubokim pijetetom obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, priopćili su u petak iz HNS-a.

Podsjećaju kako se na današnji dan sjećamo šest milijuna nedužnih ubijenih Židova i milijuna Roma, Slavena, osoba s invaliditetom i disidenata od nacističkoga režima u Drugom svjetskom ratu.

HNS BiH ostaje opredijeljen za kulturu njegovanja sjećanja na holokaust i razvoj edukativnih programa koji će budućim generacijama usaditi povijesne činjenice i podići svijest o holokaustu i svim okolnostima koje su dovele do najvećega zla u povijesti čovječanstva, kaže se u priopćenju.

Upozoravaju kako su banalizacija antisemitizma, zločina i svih oblika govora mržnje, kao i poricanje holokausta, ozbiljna prijetnja ljudskim pravima, izgradnji mira, tolerancije i demokratskoga društva.

– Na današnji dan želimo se prisjetiti i hrabrih pripadnika hrvatskoga naroda i hrvatskih pravednika među narodima koji su stali u zaštiti Židova i svih ugroženih skupina tijekom Drugoga svjetskog rata – stoji u priopćenju HNS-a BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

EU traži da BiH uvede vize Rusima, Moskva odgovara: Žele vas pretvoriti u koloniju

Svi na tribine: Najavljujemo bogat košarkaški vikend u Busovači!