Grand Prix “TIN” 2015. u rukama Monike Čavare (ČESTITAMO)

191

Na 36. međunarodnom festivalu zabavne muzike za djecu i mlade „Tin“ 2015, održanom 18. srpnja 2015. u Donjem Milanovcu, Srbija, GRAND PRIX, koji je ujedno glavna nagrada festivala za mlade, pripao je talentiranoj pjevačici Moniki Čavari iz Busovače. Monika je izvela pjesmu Zagrljaj, za koju je tekst i glazbu napisala Novotravničanka Marijana Dujmušić, a aranžman Josip Vukoja. Pobjeda na festivalu „Dok teče Lašva“ 2013. godine, otvorila joj je vrata za sudjelovanje na ovom festivalu.

Jednoglasnu odluku stručnog žirija u sastavu mr. Danijela Hodoba predsjednik žirija, prof. Stevan Jovanović i dr. Milija Gudžuganović, potvrdio je i gromoglasni pljesak publike. Pobjednica u kategoriji za djecu je Anastasija Tanasić iz Brčkog sa pjesmom „Ti si moja oda radosti“ autora Dragoslava Guzine i Lade Leša.

Festival je održan u prelijepom ambijentu ljetne pozornice uz rijeku Dunav, pred mnogobrojnom publikom, a među njima su bili i gosti iz Francuske koji su pred sami početak festivala stigli brodom u pristanište. Izvedeno je 20 skladbi u dvije kategorije dječje i zabavne muzike za mlade, a pjevači i autori pjesama su bili iz Hrvatske, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sve izvođače pratio je zbor „Djevojčice sa Dunava“ pod vrijednom palicom umjetničkog direktora i dirigenta prof. Nenada Ilijića, čiji entuzijazam i ljubav prema onome što radi smo svi osjetili.

Iz Udruge „Dok teče Lašva“ izražavaju zadovoljsto uspješno realiziranim projektom, koji je na prostore Lašvanske doline donio još jednu međunarodnu nagradu.