Grand Prix “TIN” 2015. u rukama Monike Čavare (ČESTITAMO)

Na 36. međunarodnom festivalu zabavne muzike za djecu i mlade „Tin“ 2015, održanom 18. srpnja 2015. u Donjem Milanovcu, Srbija, GRAND PRIX, koji je ujedno glavna nagrada festivala za mlade, pripao je talentiranoj pjevačici Moniki Čavari iz Busovače. Monika je izvela pjesmu Zagrljaj, za koju je tekst i glazbu napisala Novotravničanka Marijana Dujmušić, a aranžman Josip Vukoja. Pobjeda na festivalu „Dok teče Lašva“ 2013. godine, otvorila joj je vrata za sudjelovanje na ovom festivalu.

Jednoglasnu odluku stručnog žirija u sastavu mr. Danijela Hodoba predsjednik žirija, prof. Stevan Jovanović i dr. Milija Gudžuganović, potvrdio je i gromoglasni pljesak publike. Pobjednica u kategoriji za djecu je Anastasija Tanasić iz Brčkog sa pjesmom „Ti si moja oda radosti“ autora Dragoslava Guzine i Lade Leša.

Festival je održan u prelijepom ambijentu ljetne pozornice uz rijeku Dunav, pred mnogobrojnom publikom, a među njima su bili i gosti iz Francuske koji su pred sami početak festivala stigli brodom u pristanište. Izvedeno je 20 skladbi u dvije kategorije dječje i zabavne muzike za mlade, a pjevači i autori pjesama su bili iz Hrvatske, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sve izvođače pratio je zbor „Djevojčice sa Dunava“ pod vrijednom palicom umjetničkog direktora i dirigenta prof. Nenada Ilijića, čiji entuzijazam i ljubav prema onome što radi smo svi osjetili.

Iz Udruge „Dok teče Lašva“ izražavaju zadovoljsto uspješno realiziranim projektom, koji je na prostore Lašvanske doline donio još jednu međunarodnu nagradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vikend izlet za umirovljenike u Bašku Vodu

U Jajcu i ove godine tradicionalni skokovi s vodopada