spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Gotovo svi čine golemu pogrešku prilikom otvaranja konzerve

Ako imate punu zalihu konzervirane hrane u svojoj kuhinji, uključujući grah, juhu, voće i povrće, to je zato što znate da je konzervirana hrana iznimno korisna kada trebate brz i praktičan obrok.

Osim toga, konzervirano voće i povrće obično sadrže mnogo hranjivih tvari jer su ubrani i konzervirani u svojoj najsvježijoj i najzrelijoj fazi. No, sljedeći put kada se odlučite poslužiti konzerviranom hranom, možda biste mogli napraviti jednu važnu promjenu, kako izvještava Yahoo.

Ako ne obrišete vrh limenke prije nego je otvorite, činite pogrešku.Konzervirana hrana prošla je dug put prije nego što je stigla na police vaše trgovine.

Prošla je kroz različite skladišta, kamione i možda čak avione, upozorava dr. Christopher Mohr, skupljajući prašinu i druge nečistoće. Zbog toga se preporučuje da prije otvaranja bilo koje limenke obrišete vrh i poklopac kako biste smanjili rizik od kontaminacije iz različitih izvora.

Morate pripaziti

Jamie Mok, nacionalna glasnogovornica Akademije za prehranu i dijetetiku, slaže se s ovim savjetom i preporučuje potrošačima da uvijek operu i obrišu poklopce limenki kako bi smanjili širenje mikroba i bakterija, te tako spriječili širenje bolesti koje se prenose hranom.

Ona ističe da prašina, nečistoće i drugi mikroorganizmi koji se nakupljaju na vrhu limenke mogu dospjeti u hranu ako se prethodno ne očiste.

Mok savjetuje da se pridržavate smjernica Uprave za hranu i lijekove (FDA) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koje preporučuju da konzerve, uključujući i vrhove poklopaca, operete sapunom i vodom najmanje 20 sekundi, prenosi Klik.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM