Gospodarstvenik iz Središnje Bosne kupio dva legendardna brenda pivovare Laško

Dezinvestiranjem ova dva brenda Pivovarna Laško Union smanjit će kompleksnost proizvodnje i pojednostaviti svoje poslovanje, čime će se tvrtka snažnije fokusirati na osiguranje održivog rasta pivarstva i distribucije, poručili su iz Pivovarne

Pivovarna Laško Union prodala je brendove pića Sola i Zala slovenskoj tvrtki Nika Bev iza koje stoji bh. hrvatska tvrtka Stanić Beverages u vlasništvu obitelji Stanić iz Kreševa.

“Dezinvestiranjem ova dva brenda Pivovarna Laško Union smanjit će kompleksnost proizvodnje i pojednostaviti svoje poslovanje, čime će se tvrtka snažnije fokusirati na osiguranje održivog rasta pivarstva i distribucije”, napisali su u priopćenju koje prenosi slovenski portal N1 televizije.

Ugovor uključuje prijenos robnih marki, licencnu proizvodnju proizvoda oba brenda i distribuciju proizvoda od strane pivovare. Završetak transakcije uslijedit će nakon ispunjenja dodatnih uvjeta. Kupoprodajnu cijenu kompanije nisu objavile.

Proizvodnja proizvoda Sole i Zala, uključujući sve popratne funkcije, nastavit će se u Ljubljani najmanje do kraja rujna ove godine. Nije poznata sudbina djelatnika koji su vezani za spomenuti brend. No, iz pivovare ističu kako će se “i sada s najvećom pažnjom i u uskoj suradnji sa socijalnim partnerima baviti pitanjima koja se tiču ​​zaposlenika”. “Ovo područje tretiramo kao prioritet”, dodali su.

Kompanija Stanić dugogodišnji je njihov partner u distribuciji i proizvodnji proizvoda robne marke Sola u Adria regiji. “Slijedom toga, predana je dugoročnom razvoju obiju marki osiguravanjem kontinuirane izvrsne kvalitete proizvoda za kupce i potrošače, što će joj omogućiti jačanje pozicije proizvođača pića”, poručuju iz ljubljanske tvrtke koja je u vlasništvu nizozemskog proizvođača piva Heineken.

“Ljubljana će ostati kolijevka brenda Union”

Kako je objasnio predsjednik Uprave Pivovarne Laško Union, Zooullis Mina, odluka o prodaji brendova proizlazi iz činjenice da centar Ljubljane ima ograničene mogućnosti za daljnji dugoročni razvoj i rast proizvodnje na sadašnjoj lokaciji pivovare. “Osim toga, naša strategija Evergreen nalaže fokusiranje na našu temeljnu pivarsku aktivnost i smanjenje kompleksnosti”, istaknuo je.

Uvjerio je da nemaju namjeru otići iz Ljubljane: “Ljubljana je za nas uvijek bila i bit će kolijevka i dom našeg brenda Union, stoga ćemo i dalje biti prisutni na ovoj lokaciji.” Tako planiraju nastaviti ulagati u razvoj gradske pivovare Union, povezane s muzejom i Pivovarom Union kao Union centrom izvrsnosti.

Pivovarna Laško Union prije nekoliko mjeseci najavila je preseljenje proizvodnje piva iz Ljubljane u Laško. Punjenje boca već se odvija isključivo u Laškom, a početkom ožujka, kako piše slovenski Dnevnik, trebalo bi prestati punjenje bačvi u Ljubljani.

Kako list također navodi, zagrebačka tvrtka Stanić Beverages u vlasništvu je Svjetlana Stanića iz Bosne i Hercegovine. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja voćnih sokova pod robnom markom Juicy koju je Stanić prije desetak godina preuzeo od hrvatske tvrtke Jamnica u vlasništvu Fortenove.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Poznato koliko je novca dijaspora poslala u BiH

TUŽNE VIJESTI: Preminula studentica iz Zenice – Nikolina Hrgić