spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Google danas briše stare račune, jeste li sačuvali podatke?

U skladu s novom politikom tvrtke, Google briše sve neaktivne račune, odnosno one koji nisu korišteni najmanje dvije godine. 

Obrisat će gmail, fotografije, kalendarske unose, kontakte i cijeli sadržaj s Diska. To rade, kako su objasnili, da zaštite korisnike od sigurnosnih prijetnji kao što su phishing prijevare, krađa računa i spamovi.

Iz Googlea su rekli kako kod neaktivnih računa postoji veća vjerojatnost da će biti ugroženi jer imaju stare ili ponovno korištene lozinke te imaju manje sigurnosnih provjera pa postoji 10 puta veća vjerojatnost da korisnici tih računa nemaju postavljenu dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

– Kad je račun ugrožen, može se koristiti za bilo što, od krađe identiteta do zlonamjernog sadržaja – objavili su iz Googlea koji od 1. prosinca 2023. godine, kako je ranije najavio, kreće s brisanjem.

Google će početi brisati račune koje su ljudi kreirali, a zatim ih više nikad nisu posjetili. Prema novim Googleovim pravilima, ako račun nije korišten ili prijavljen najmanje 2 godine, račun i cijeli njegov sadržaj (gmail, Dokumenti, Diks, Meet, Kalendar) i Google fotografije će biti izbrisan.

Nova pravila odnose se samo na osobne Google račune, ne na poslovne i školske pa se neće uklanjati računi koji su prenijeli YouTube zapise ili imaju pretplate na aplikacije ili usluge vijesti.

Korisnici su dobili više poruka prije brisanja da će im računi biti ukinuti pa su se mogli prijaviti na njega ili koristiti neki od alata koji će signalizirati Googleu da se račun koristi i tada neće biti izbrisan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM