spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

GKM Vitez uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU RH do nove tehničke opreme

Koncem prosinca prošle godine, točnije neposredno pred Božić Gradsko kazalište mladih Vitez uspješno je okončalo projekt prekogranične suradnje s Općinom Vođinci, a u sklopu kojega je ovo kazalište postalo bogatije za novu pokretnu tehničku opremu u visini nešto većoj od 30 000 KM.

Nabavljena je nova, moderna i mobilna pozornica površine 36 kvadrata, zatim kvalitetni audio sustav te nova led kazališna rasvjeta sa stalcima. Ova oprema omogućit će GKM-u Vitez još značajniju, ali i kvalitetniju kulturnu produkciju.

„Na ovaj način riješili smo jedno jako važno pitanje, kako za nas, tako i za lokalnu zajednicu. Stvorene su pretpostavke da možemo organizirati veći broj kulturnih događaja, da naše, ali i gostujuće kulturne sadržaje učinimo dostupnim i u svakoj sredini, bez obzira postoje li tehnički preduvjeti ili ne. Odlučili smo dio naše produkcije prilagoditi ambijentalnim uvjetima igranja, ali uz dobru volju trebali su nam i tehnički uvjeti. Zahvaljujući Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske uspjeli smo nabaviti neophodnu tehničku opremu i ovim putem želimo uputiti iskrene zahvale Ministarstvu za potporu ovom projektu, ali i našim prijateljima i partnerima iz Općine Vođinci na čelu s načelnikom Martinom Kordićem“, poručio je Ivan Sajević, predsjednik GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez kulturni je brend Viteza, ali i Središnje Bosne, a po broju predstava i organizaciji kulturnih događaja jedna od najproduktivnijih kulturnih organizacija u BiH. Nema dileme kako će realizacijom ovoga projekta dobiti na kvalitetu, ali i kvantitetu kulturnih programa i sadržaja koje nude svojoj brojnoj publici.

Od brojnih manifestacija vrijedi izdvojiti Dane hrvatskog kazališta u BiH, koje su organizirali sedam puta, kao i Dane kazališta koji će u ovoj godini imati svoje jubilarno, petnaesto, izdanje. Sigurno je da će i brojna kazališna obitelj u Vitezu, koja broji stotinjak članova, uz ove bolje uvjete postati još i veća, tim više što će neki od sadržaja biti lakše dostupni i realizirani u nekim od naselja u Vitezu, ali i susjednih općina.

Gradsko kazalište mladih Vitez i Općina Vođinci (Republika Hrvatska) aplicirali su projekt uređenja nogostupa u Općini Vođinci i opremanja Gradskog kazališta mladih Vitez na program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM