Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Koncem prosinca prošle godine, točnije neposredno pred Božić Gradsko kazalište mladih Vitez uspješno je okončalo projekt prekogranične suradnje s Općinom Vođinci, a u sklopu kojega je ovo kazalište postalo bogatije za novu pokretnu tehničku opremu u visini nešto većoj od 30 000 KM.

Nabavljena je nova, moderna i mobilna pozornica površine 36 kvadrata, zatim kvalitetni audio sustav te nova led kazališna rasvjeta sa stalcima. Ova oprema omogućit će GKM-u Vitez još značajniju, ali i kvalitetniju kulturnu produkciju.

„Na ovaj način riješili smo jedno jako važno pitanje, kako za nas, tako i za lokalnu zajednicu. Stvorene su pretpostavke da možemo organizirati veći broj kulturnih događaja, da naše, ali i gostujuće kulturne sadržaje učinimo dostupnim i u svakoj sredini, bez obzira postoje li tehnički preduvjeti ili ne. Odlučili smo dio naše produkcije prilagoditi ambijentalnim uvjetima igranja, ali uz dobru volju trebali su nam i tehnički uvjeti. Zahvaljujući Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske uspjeli smo nabaviti neophodnu tehničku opremu i ovim putem želimo uputiti iskrene zahvale Ministarstvu za potporu ovom projektu, ali i našim prijateljima i partnerima iz Općine Vođinci na čelu s načelnikom Martinom Kordićem“, poručio je Ivan Sajević, predsjednik GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez kulturni je brend Viteza, ali i Središnje Bosne, a po broju predstava i organizaciji kulturnih događaja jedna od najproduktivnijih kulturnih organizacija u BiH. Nema dileme kako će realizacijom ovoga projekta dobiti na kvalitetu, ali i kvantitetu kulturnih programa i sadržaja koje nude svojoj brojnoj publici.

Od brojnih manifestacija vrijedi izdvojiti Dane hrvatskog kazališta u BiH, koje su organizirali sedam puta, kao i Dane kazališta koji će u ovoj godini imati svoje jubilarno, petnaesto, izdanje. Sigurno je da će i brojna kazališna obitelj u Vitezu, koja broji stotinjak članova, uz ove bolje uvjete postati još i veća, tim više što će neki od sadržaja biti lakše dostupni i realizirani u nekim od naselja u Vitezu, ali i susjednih općina.

Gradsko kazalište mladih Vitez i Općina Vođinci (Republika Hrvatska) aplicirali su projekt uređenja nogostupa u Općini Vođinci i opremanja Gradskog kazališta mladih Vitez na program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend