Gazprom objavio video u kojem prijeti Europi dugom i hladnom zimom (VIDEO)

Ruski Gazprom objavio je spot u kojem Europi prijeti nestašicom plina ove zime. Video koji se širi društvenim mrežama prikazuje radnika koji isključuje dovod plina i barometar koji prikazuje pad tlaka na nulu.

 

Snimci su popraćeni ruskom pjesmom “Zima će biti duga”, koja sadrži stih: “Gle, preko rijeke, tiho umire jesen… A zima će biti duga, samo sumrak i snijeg.”

Autor pjesme je slavni ruski pjesnik Jurij Vizbor, a verziju koja se pojavljuje u spotu pjeva njegova unuka Varvara Vizbor.

U spotu su objavljeni i kadrovi Bruxellesa, Berlina, Pariza i Londona pod snijegom i ledom, kao i zastave Europske unije. Spot je objavljen 5. rujna.

Gazprom je 2. rujna objavio da je tijekom rutinskog održavanja na jedinici kompresorske stanice Portovaja otkriveno curenje, što znači da će plinovod biti potpuno zaustavljen dok se problem ne riješi.

Prema riječima Dmitrya Peskova, glasnogovornika Kremlja, sankcije Zapada su jedini razlog za potpuni prekid opskrbe i zatvaranje plinovoda Sjeverni tok 1.

Krajem kolovoza predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen potvrdila je da su skladišta plina u Europskoj uniji popunjena 80 posto, što je bolje od očekivanja, prenosi agencija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Busovača: U subotu X. međunarodna smotra folklora „Srce Središnje Bosne“

BiH posjetilo dvostruko više stranih turista nego lani