spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Galić: Podržavam dolazak vojnika iz RH u EUFOR-ovu misiju u BiH

Zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić kazao je da podržava dolazak pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u BiH u sklopu EUFOR-ove misije Althea.

Galić je u intervjuu za Večernji list istaknuo kako Hrvati u BiH svoju budućnost vide u Europskoj uniji i NATO-u te da podržava dolazak vojnika iz Hrvatske u EUFOR-ovu misiju u BiH jer Hrvatska snažno podupire BiH u njenim euroatlanskim integracijama.

Članstvo u Sjevernoatlantskome savezu mnogo je važnije od suradnje u vojnom smislu. To znači sigurnost i stabilnost, kazao je Galić koji ima golemo iskustvo u vojsci, diplomaciji i suradnji s NATO-om.

Podsjećamo, iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića prošle godine je priopćeno kako će Hrvatska inzistirati na slanju svojih vojnika u BiH u okviru operacije EUFOR Althea.

S druge strane, član Predsjedništva BiH Željko Komšić je nakon nedavno održanog sastanka s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom potvrdio da neće doći do angažmana hrvatske vojske u misiji Althea s obzirom na odredbe Daytonskog mirovnog sporazuma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti