spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

FOTO: Mnoštvo dječjih osmijeha na sv. misi i blagoslovu

Na blagdan svetog Ante slavljena je kao i svake godine večernja sveta misa, i blagoslov djece. Mnoštvo djece okupilo se u dvorištu crkve, a njihovi osmijesi odzvanjali su svuda okolo. 

Misu je predvodio fra Marijan Petričević župni vikar župe i samostana sv. Ivana Krstitelja Kraljeva Sutjeska.

Prihodnu propovijed fra Marijan je započeo citirajući svetog Antu: “LJUBAV JE DUŠA VJERE, BEZ LJUBAVI VJERA UMIRE”.

Istaknuo je kako je nas vjera danas dovela ovdje, netko je došao iz religioznih razloga  da se pomoli, da se zahvali za dobra koja mu je Bog udijelio po zagovoru sv. Ante, netko je došao iz ljubavi prema ovome mjestu i zavičaju, prevalio kilometre i kilometre…

“Sveti Anto svetac je cijelog svijeta, od njega traže milost ne samo katolici, nego i pripadnici drugih zajednica. Svi vole svetog Antu kao čovjeka neizmjerne ljubavi, i prema Bogu i prema čovjeku.”

Sveti Anto bio je čovjek ljubavi i srca, on nikada nije zaboravio siromaha, i često je u svojom propovijedima opominjao bogate, da ne zaborave siromahe.

 “Jednostavno, kao da društvo želi uništiti obitelj, a ako nema djece, nema obitelji, nema radosti, i onda dolazi smrt naroda, crkve, vjerske zajednice, smrt države. Mi se okupljamo kao vjernici, kao ljudi koji imamo obitelj, volimo ju. Ljubav traje, ja bih želio da u našim obiteljima uvijek traje.” 

Naglasio je kako su obitelj pored majke i oca, i svi koji vole djecu, svi koji žele djecu, na koncu svi smo Božja djeca. Trebamo čuvati djecu, to je najveće blago koje može jedan čovjek imati. Danas dok smo kod svetog Ante molimo ga da nas čuva, nas, našu djecu, naše obitelji.

Nakon svete mise, fra Marijan Petričević i fra Mijo Ljubos blagoslovili su djecu i njihove roditelje.

Misno slavlje pjevanjem je uveličao bend Frame Busovača.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti