Usprkos nimalo optimističnim najavama meteorologa, vjetru koji je u okolnim općinama čupao krovove s kuća, te obilnoj kiši koja je Kiseljak zahvatila samo nekoliko sati poslije, vrijeme je u petak popodne ipak išlo na ruku maturantima Srednjih škola “Ivan Goran Kovačić” Kiseljak te Strukovne škole Fojnica koje od rata djeluju pod istim krovom.

Tradicionalni defile maturanata, događaj za kojeg su ulice Kiseljaka pretijesne zbog mnoštva ljudi koji žele ispratiti svršene srednjoškolce na jednu od njihovih najposebnijih noći u životu, maturalnu zabavu, ipak je održan. Vjetar i kiša “odlučili su sačekati” i pustiti rodbinu, prijatelje i poznanike maturanata da uživaju u defileu mladosti i ljepote na ulicama Kiseljaka.

Predvođeni kiseljačkim mažoretkinjama, te u pratnji svojih nastavnika, maturanti su prošli jednom od glavnih kiseljačkih ulica, od škole u kojoj su proveli jedno od najljepših razdoblja u životu, do parkinga ispred zgrade općine gdje su ih čekali autobusi kojima su se odvezli na „maturalac“. A on je ipak bio rezerviran samo za slavljenike.

Inače, Srednja škola “Ivan Goran Kovačić” Kiseljak ove je godine ispratila je 54., a Srednja strukovna škola Fojnica 24. naraštaj maturanata. Školske klupe napustio je još jedan naraštaj gimnazijalaca, komercijalista kao i učenika Srednje umjetničke škole koji su se školovali u SŠ “Ivan Goran Kovačić”. Srednja strukovna škola Fojnica ispratila je još jedan naraštaj medicinara, farmaceuta, šumarskih tehničara, ugostitelja, hotelijera i frizera. Bez obzira na to hoće li nastaviti školovanje i upisati se na fakultet ili zauvijek napustiti školske klupe, svi imaju istu želju; pronaći posao i živjeti od svojega rada.

Ostaje nam poželjeti im sreću u ostvarenju svih zacrtanih planova.

FOTO: Robert Marić
TEKST: ARTinfo

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.