Nedjelja, 16 siječnja, 2022

FOTO | Plodovi zemlje u jesen, izrada slatkih kolačića od Oreo keksa – interaktivna UZOR radionica za djecu

Pročitajte i ovo

Interaktivne radionice za djecu uzrasta 3 do 10 godina i ove su nedjelje uspješno realizirane, a tema radionice bila ujedno i poučna i zabavna. 

Radionice su dio zajedničkog projekta udruge UZOR iz Busovače i HUM Središnja Bosna. Održavaju se svake nedjelje u terminu od 10:30 do 13:30 u prostorijama udruge UZOR, na adresi Branitelja domovine bb. Sadržaji koji se obrađivaju na radionica su prilagođeni uzrastu djece od 3 do 10 godina. Cijena svake radionice je 10 KM, a polaznicima su osigurane grickalice i osvježenje (voda ili sokići) tijekom radionice.

Voditeljica radionica je Marija Čalić, čije izvješće s nedjljne radionice imate priliku pročitati u nastavku:

“U nedjelju, 10. listopada 2021. godine održana je još jedna u nizu interaktivna radionica za djecu uzrasta od 3 do 10 godina u organizaciji udruge UZOR i HUM u središnjoj Bosni. Trosatna radionica s početkom u 10:30h i ovoga puta bila je osmišljena kako bi naši sudionici kroz aktivno učenje i interakciju promišljali o važnim temama i usvojili životne vrijednosti i poželjne obrasce ponašanja. Sami uvod planiran je kao razgovor o zahvalnosti za sve ono što nam zemlja i vrijedan ljudski rad pruža. Tako smo razgovarali o plodovima zemlje u jesen, što ti plodovi znače za nas i zašto trebamo biti zahvalni na svemu što nam priroda daje. Zatim smo prešli na crtanje plodova zemlje, raznog voća i povrća, te govorili o Danima kruha i plodova zemlje koji se na našim prostorima tradicionalno obilježavaju početkom mjeseca listopada. Kako tradicija i nalaže, za obilježavanje ovoga dana pripremamo razna ukusna peciva, skupljamo plodove, ukrašavamo naše trpeze, pravimo kolače i na taj način doprinosimo svjesnosti o važnosti ovoga dana. Tako smo i kroz našu radionicu odlučili aktivnosti usmjeriti izradi slatkih kolačića od Oreo keksa. Obzirom da nismo u mogućnosti peći slasna peciva i kolače, odlučili smo se za Oreo kuglice pravljene od mljevenog Oreo keksa i sira. Cijeli proces izrade odlučili smo prići zajedno s mališanima, koji su od samog početka izrazili veliko zanimanje i želju da budu mali pomoćnici u izradi kolačića. Zapravo, situacija je na kraju bila obrnuta (ja, kao voditeljica radionice, bila sam njihova pomoćnica u izradi kolača), sve s ciljem da potaknemo sudionike na samostalnost i autonomiju. Ukazano povjerenje motiviralo je djecu da s još većom željom i strašću provedu izradu kolačića kraju, kuglice ukrase šarenim kokosom i na kraju kušaju plodove svoga rada. Odlučili smo na kraju počastiti i cijelu obitelj našim kolačićima i tako ih umotali u paketiće koje su mališani (ponosno) ponijeli kući. Nadamo se da ste uživali i zasladili. 🙂Nakon pripreme i pakiranja kolačića, za mališane smo imali spremnu užinu, banane i kekse, te piće za osvježenje.
Preostalo vrijeme radionice proveli smo uz aktivnosti za vježbu fine motorike i pravilnog držanja olovke kao vježbu za olakšano buduće početno pisanje koristeći radne listiće sa zadatkom ponavljanja iscrtanih modela olovkom. Svi sudionici uspješno su izvršili planirane aktivnosti i zabavili se uz glazbu, vrijedan rad i trud, razgovor i druženje.”

Fotografije pogledajte na Facebook profilu udruge UZOR:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Dodik pisao Đokoviću: Sve se ovo izdogađalo zato što si Srbin

Podršku Novaku Đokoviću, nakon što mu je Savezni sud Australije odbacio žalbu na ukidanje vize, pružio je u pismu...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo