spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

FOTO: Održan drugi tečaj za sakramentalni brak

U organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije i uz suradnju travničkog župnika i dekana preč. Josipa Lebe, u župi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku upriličen je danas cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak, piše Nedjelja.ba..

Na predbračnom je tečaju sudjelovalo 30 zaručnica i zaručnika te đakon Vrhbosanske nadbiskupije Mislav Anton Botica. Većina zaručnika bila je iz Travničkog dekanata, a nekolicina ih je bilo i iz drugih krajeva Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon pozdravih riječi domaćina preč. Lebe, dr. vlč. Ante Vrhovca, povjerenik za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelj Katoličkog školskog Centra Sveti Franjo u Tuzli, uveo je u tečaj molitvom i predstavljanjem programa.

Potom su obrađene četiri tematske cjeline: iz teološko-duhovne, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su, uz vlč. Vrhovca bili: prof. pedagogije Emanuela Buzuk, specijalistica ginekologije i opstetricije dr. Ana Pecirep Šeremet te crkveni pravnik dr. vlč. Ilija Marković.

Na kraju je provedena anonimna anketa u kojoj su zaručnici mogli ocijeniti korisnost tečaja i obrađenih tema te predložiti druge koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Valja napomenuti da je ovo bio drugi termin tečaja u Travničkom dekanatu u ovogodišnjem ciklusu, nakon onoga održanog 17. veljače u Vitezu.

Sljedeći predbračni tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se 23. ožujka u župi Svih svetih u Livnu.

 

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti