spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

FOTO | Na vječni počinak ispraćen franjevac Ivo Kramar

Danas je u Gočoj Gori na groblju Gorica, održan posljednji ispraćaj fra Ivana Kramara, svečenika koji je preminuo u tragičnoj prometnoj nesreći kod Dubrovnika.

Prije sahrane služena je sveta misa zadušnica u samostanu sv.Franje, a emotivan govor imala je i diva hrvatske glazbe Tereza Kesevija. 

Fra Ivo Kramar, gvardijan franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju i kapelan policijske kapelanije ‘Sv. Vlaha‘ u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, preminuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 6. listopada u Dubokoj Ljutoj. Široj javnosti bio je poznat po svojim književnim djelima i brojnim kulturnim događanjima koje je priređivao u samostanu u Pridvorju.2010), službu pastoralnog pomoćnika u župi Erdweg (2010-2012), te ponovno službu dušobrižnika u župi Palling (2012-2016).

 

Odlukom Uprave Provincije 2016. godine fra Ivo je preuzeo najprije službu predstojnika samostana sv. Vlaha u franjevačkom samostanu u Pridvorju na jugu Hrvatske, a zatim 2017. i službu policijskog kapelana koju je vršio u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj po dekretu Vojnog ordinarija Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM