spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

FOTO: Maestralnom premijerom predstave “Sedam Snjeguljica i patuljak” počeo 3. BuFEST

Nova premijera mladih busovačkih kazalištaraca, nastala kao koprodukcija udruge UZOR Busovača i GKM-a Vitez, predstava “Sedam Snjeguljica i patuljak”, sinoć je otvorila 3. izdanje Busovačkog kazališnog festivala BuFEST.

Pred punom dvoranom kina Theatre u Busovači sedam razmaženih Snjeguljica i jedan Patuljak odigrali su totalno izvrnutu bajku i od srca nasmijali zainteresiranu publiku, a posebno roditelje i obitelji mladih kazalištaraca koji su dio kazališta u Busovači već treću godinu.

3. Busovački kazališni festival otvorio je Bojan Petrović, projekt menadžer udruge UZOR Busovača.

“BuFEST je već tradicionalna ljetna aktivnost udruge UZOR i našeg Gradskog kazališta mladih Busovača koju realiziramo u partnerstvu s našim prijateljima iz Gradskog kazališta mladih Vitez. Posebno smo ponosni istaknut da u sklopu našeg kazališta djeluju tri skupine koje pripremaju tri različite predstave, a u sklopu programa ovogodišnjeg BuFEST-a će se naći dvije naše nove predstave. Zahvalio bih se roditeljima i obiteljima naših mladih glumaca na podršci koju nam daju te svim ostalim ljubiteljima kazališta koji dolaze na naše predstave i na BuFEST. Nadam se da ćete uživati u onom što smo vam pripremili za ovogodišnji festival te bih se zahvalio našim glumcima i članovima UZOR-a na upornosti i vrijednom radu te hvala i našim partnerima iz GKM „Vitez“, Ivanu i Marku, što sudjeluju s nama na ovom projektu.”, rekao je Petrović prilikom svečanog otvorenja ovogodišnjeg festivala.

Predstavu “Sedam Snjeguljica i patuljak” režirao je Marko Mirković koji ujedno i potpisuje adaptaciju teksta Todea Nikoletića.

“Još jedna premijera znak je da umjetničko stvaranje našeg Gradskog kazališta mladih Vitez i Udruge UZOR Busovača ne posustaje u ovim vremenima već naprotiv živi više nego ikad. Sretan sam i ispunjen jer je još jedna premijera odlično izvedena, publika zadovoljna i glumci presretni. Radujem se igranju predstava i stvaranju nekih novih u budućnosti.”, ponosno je istaknuo nakon premijere Marko Mirković.

Producenti predstave “Sedam Snjeguljica i patuljak”, Ivan Sajević i Dario Plavčić, dugogodišnji su partneri i ujedno i glavni krivci za organiziranje Busovačkog kazališnog festivala – BuFEST te pokretanje Gradskog kazališta mladih Busovača.

“Preponosan sam na naše mlade glumice i glumce, kao i na ovu prekrasnu priču koju pišemo u Busovači, zajedno s našim prijateljima iz UZOR-a. I sinoć se pokazalo da su mladi prepuni talenta, a da im treba pružiti mogućnost ispoljiti ga. Sretan sam da smo osim u Vitezu to ponudili i u Busovači, a uvjeren da ćemo, na radost svih, nastaviti stvarati još dugi niz godina.”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Predsjednik udruge UZOR Busovača, Dario Plavčić, nije krio oduševljenje nakon početka ovogodišnjeg BuFEST-a i premijere predstave “Sedam Snjeguljica i patuljak”.

“Prije tri godine smo odlučili pokrenuti Busovački kazališni festival – BuFEST te nakon toga organizirani Ljetnu školu glume u Busovači. Danas, nakon tri godine, od tog poprilično neizvjesnog početka, imamo itekako prepoznatljiv kazališni festival u Busovači, tri kazališne skupine u okviru Gradskog kazališta mladih u Busovači, te mnoštvo zainteresiranih koji žele postati dio naše kazališne obitelji. Ovogodišnji BuFEST nismo mogli ljepše otvoriti. Naši mladi kazalištarci su maestralno odigrali predstavu “Sedam Snjeguljica i patuljak” te od srca nasmijali brojnu publiku.”, kazao je Plavčić istaknuvši:

“BuFEST se nastavlja već idući tjedan predstavom “Pidžama za šestero” GKM-a Vitez te predstavom “A šta rade Romeo i Julija” Sinjskog pučkog kazališta. Potom, publici u Busovači će se predstaviti “Ulož” GKM-a Vitez i “Tartuffe” GKM-a Busovača, odnosno koprodukcija udruga UZOR Busovača i GKM-a Vitez, koja će ujedno i zatvoriti ovogodišnji BuFEST. Sve one koji su u prilici, pozivam da dođu i pogledaju vrhunske kazališne predstave koje smo pripremili ove godine.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM