spot_img

FOTO: Lovački bal u Vitezu

Ne lovom nego druženjem, pjesmom, plesom…, lovci Srednjobosanske županije iz lovačkih društava članica Lovačkog saveza Herceg – Bosne, u subotu navečer obilježili su blagdan svetoga Huberta, svog nebeskog zaštitnika.

Lijepo i veselo druženje, „Lovački bal“, kako su, rekli bismo, ovaj kulturni događaj nazvali, organizirano je u prestižnom salonu tvrtke FIS u Vitezu. Prema riječima domaćina okupilo se oko 550 lovaca, ali i brojnih gostiju iz kulturnog, gospodarskog, političkog, vjerskog života iz Srednjobosanske županije, a zabavljao ih je popularni viteški „Jandrić bend“. Prisutni su bili i članovi lovačkih društava iz Gruda, Mostara, članovi Vijeća Lovačkog saveza „Herceg – Bosna”.

Vrijedi naglasiti da su prisutni bili i predstavnici lovačkog društva „Kruščica“, također iz Viteza, iz Lovačkog saveza Federacije BiH.

Okupljene riječima dobrodošlice pozdravio je predsjednik Lovačkog društva „Vitez“, domaćin ove lijepog i veselog druženja, Dragan Stojak, te predsjednik Lovačkog saveza „Herceg – Bosna“, Novotravničanin, Slavko Marin, koji se obratio i čestitke domaćinima uputio, kako je kazao, u ime 10 tisuća članova ovoga saveza.

U ime Lovačkog saveza Hrvatske i predsjednika Đure Dečaka, okupljene je prigodnim rijećima pozdravio njegov zamjenik, Mato Grgić iz Slavonskog Broda i predstavnike Lovačkog saveza „Herceg-Bosna“, pozvao u Zagreb gdje će se 7. studenog svečano obilježiti 90. godina postojanja Lovačkog saveza Hrvatske.

Burno pozdravljen prigodnim riječima okupljene je pozdravio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, koji je sa suprugom bio na ovom lijepom lovačkom druženju koje je potrajalo do ranih nedjeljnih jutarnjih sati.

Lovački bal Vitez Lovački bal Vitez Lovački bal Vitez Lovački bal VitezIzvor: Vitez.info

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti