- Marketing -
Četvrtak, 21 listopada, 2021

FOTO | Izvješće s interaktivne UZOR radionice za djecu od 3 do 10 godina – nedjelja 12. 9. 2021.

Pročitajte i ovo

Imenovani novi članovi i direktor Srednjobosanskih šuma

Prema prethodnoj suglasnosti Vlade ŽSB, na današnjoj 45. redovnoj sjednici Nadzornog odbora u prostorijama Generalne direkcije Društva imenovani su...

Gost 18. podcasta UZOR – Salem Ekmeščić – osnivač poduzeća “EZ” d.o.o. Busovača

Zanima Vas kako je započeti vlastiti posao? Ili što se događa na svjetskom i regionalnom tržištu? Sve te odgovore,...

VIDEO: Rukija od vune plete šaleve, helanke, čarape…

Rukija Osmanović se bavi tkanjem vunenih proizvoda preko 25 godina. U svojoj skromnoj radionici proizvodi sve što kupci požele...
Proteklu nedjelju, 12. rujna, udruga UZOR iz Busovače i HUM Središnja Bosna, uspješno su realizirali interaktivne radionice za djecu. Radionice se održavaju svake nedjelje od 12 do 19 sati. U nastavku donosimo kratko izvješće  i fotografije s održanih radionica koje je pripremila voditeljica radionica – Marija Čalić.

“I ove nedjelje smo sa djecom uzrasta od 3 do 10 godina uspješno realizirali naše dvije interaktivne radionice. Prva radionica namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina i održana u terminu od 12:00 do 15:00 sati. Planirana tema radionice je upoznavanje sudionika sa različitostima koje čine bogatstvo našeg društva i poželjnim oblicima ponašanja prema drugima i drugačijima. Odlučili smo se detaljnije upoznati sa značenjem pojmova teškoće u razvoju i posebne potrebe. Upoznali smo se s nekim oblicima teškoća u razvoju, otkrili što znači Down sindrom (putem video materijala), tko su osobe sa invaliditetom i naučili koja ponašanja su prihvatljiva a koja trebamo izbjegavati. Važno je bilo zaključiti da je uredu osobama i djeci s teškoćama u razvoju ponuditi pomoć, prihvatiti ih i omogućiti im optimalan razvoj, a ne bismo trebali nazvati ih bolesnima, zaključivati što mogu i ne mogu uraditi, sažalijevati ih, i slično. Razgovorom, Power Point prezentacijom i primjerima iz svakodnevnog života produbili smo naše znanje o ovoj temi i naučili nešto novo.

Druga radionica za djecu uzrasta od 3 do 6 godina održana je u terminu od 16:00 do 19:00 sati. Za mlađe sudonike ovaj put pripremili smo zamipljeno putovanje u svemir. Prije samog prelaska na temu, odlučili smo malo se aktivirati i motivirati vježbicama i igrom iz pomoć kocke sa stranicama različitih boja. Svaka boja nosi određeni zadatak i izazov (skači kao žaba, pleši kao da si na zabavi, dodirni prste na nogama, trči u mjestu, i slično).

Razgibavanje kroz ovakvu igru motivira sudionike i jača grupnu koheziju. Nakon toga, prešli smo na prvu aktivnost vezanu za temu, a to je uvodni razgovor o tome tko su astronauti, o Sunčevom sustavu i planetama. Naučili smo kako se sve planete kreću oko Sunca, slikovito kroz prezentaciju prikazali njihove položaje i putanje. Zatim smo zajedno pogledali video “Astronautica Vinka” i tako naučili još zanimljivih činjenica o Suncu i planetama. Nakon toga prešli smo na radne materijale. Prvi zadatak bio je obojati raketu po predlošku brojeva i zadanih boja. Na taj način ponavljali smo boje i brojeve. Bojali smo planete, riješili labirinte, i zabavili se uz zanimljive i kreativne materijale. Kako bismo zaokružili temu, uz samostalno kreiran materijal ponovili smo položaj planeta i slagali ih na kartonskoj podlozi.
Završna aktivnost bila je izrada modela od plastelina. O važnosti ove aktivnosti već smo govorili ali ponovno ćemo istaknuti važnost vježbe pokreta ruku i prstića za razvoj fine motorike, a što je povezano sa početnim čitanjem i pisanjem. Grickalice i slatkiši na kraju su posluženi i roditelje smo dočekali uz druženje, razgovor i evaluaciju realiziranih aktivnosti.

Hvala na povjerenju i dolasku i ove nedjelje.”

- Advertisement -

FOTO:

 

 

- Marketing -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

TRAŽITE POSAO? AirVit d.o.o. Vitez objavljuje natječaj za nekoliko radnih mjesta

AirVit d.o.o. Vitez objavljuje natječaj za sljedeće radno mjesto:   Instalater klimatizacije i centralnog grijanja - 3 izvršitelja Bravar -...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo